Primož Roglič: Borili se bomo do konca

Primož Roglič: Borili se bomo do konca
29.05.2019 AVTOR: DZ

Primož Roglič je včeraj po etapi za RTV Slovenija priznal, da je imel v zadnjih dneh težave z želodcem, a gre na bolje.

Primož Roglič je v 16 etapi dirke po Italiji nekoliko zaostal na znamenitem Mortirolu, a je uspel ohraniti mirno kri. V svojem ritmu se je odlično rešil. Izgubil sicer mesto v skupnem seštevku, a še vedno je med najboljšimi tremi. Zdaj je tretji. Po etapi je spregovoril za TV Slovenija:

“Zelo, zelo težko. Upravičeno je bila ena od kraljevskih etap, čeprav ni bilo Gavie. Dal sem svojih 110 odstotkov. Najlepša hvala navijačem ob cesti, ki so mi dali še tisto dodatno energijo, da sem se lahko boril do konca.” O samem vzpenjanju na Mortirolo pa: “Nič kaj veliko se ni dogajalo. Vsi smo šli kolikor smo pač lahko šli tja gor. Nibali je bil malenkost močnejši, se je odpeljal. Jaz sem imel svojo borbo vse tja do cilja.”

Obenem je priznal, da se v zadnjih dneh ukvarja tudi s težavami z želodcem: “Imel sem težave z želodcem, ker sem pojedel preveč sladkorja v krajši etapi s ciljem v Courmayeurju. Potem se nisem najbolje počutil naslednji dan v etapi do Coma. To traja nekaj dni, da se situacija stabilizira, tako da je precej neugodno, če ne moreš jesti oziroma imeti apetita. Ampak, situacija gre na bolje in gremo dalje.”

Predvsem je razveseljujoč podatek, da se stanje izboljšuje, saj je pred kolesarji nadvse naporen teden: “Sigurno sem se danes počutil stoodstotno bolje kto dan prej po vseh težavah, ki sem jih imel. Ne obremenjujem se s temi mesti, sekundami. Zame je pomembno samo to, da dam teh stodeset odstotkov kot danes. Sigurno, borili se bomo do konca.”

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ