Primož Roglič: Dirka bo najbrž odločena pred zaključnimi etapami

Primož Roglič: Dirka bo najbrž odločena pred zaključnimi etapami
24.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Po Giru sem potreboval tri tedne, da sem si opomogel, saj sem bil zares izmučen. Potem sem še užival z družino," je v video prispevku ekipe Jumbo Visma dejal Primož Roglič.

Danes se bo z ekipno vožnjo na čas začela dirka po Španiji, na kateri ob nastopalo kar pet Slovencev. Med njimi tudi Primož Roglič, ki velja za enega izmed najresnejših favoritov za končno zmago. Po odlično odpeljani dirki po Italiji – po treh tednih je dirko končal na tretjem mestu – je nastopil samo še na državnem prvenstvu.

Potem pa so sledile priprave na Vuelto. "Vse se je začelo dva meseca pred Vuelto. Tri tedne sem treniral tudi na visoki nadmorski višini Zdaj smo tukaj," je v video posnetku, ki so ga pripravili pri moštvu Jumbo Visma dejal Roglič. Ekipa je nadvse močna, saj so med drugim ob Rogliču tudi Steven Kruijswijk, Tony Martin, George Bennett, Robert Gesink …

"Lahko smo samozavestni. Če pogledamo letošnje rezultate in s kolesarji, ki so tukaj – nekateri so bili odlični na Touru, drugi so odlično delo opravili na dirki po Poljski –, mislim da je to v tem trenutku najboljša ekipa zame. Mislim, da smo močni. Če nam uspe vse dobro izpeljati, lahko dosežemo dober rezultat,” je še povedal Roglič. Kaj pa trasa? Vse skupaj se bo začelo z ekipnim kronometrom.

Glede na predstave Jumbo Visme v letošnji sezoni, bi se prav lahko zgodilo, da bo Roglič že prvi dan oblekel rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku. Jumbo Visma je namreč ekipni kronometer na dirki po Franciji prepričljivo dobila. Tukaj bo ta preizkušnja – na sporedu bo v poznih popoldanskih urah – dolga dobrih 13 kilometrov.

Kaj kmalu pa bodo kolesarji v naslednjih dneh zavili proti zahtevnim vzponom. "Ponavadi je tretji teden dirkanja najtežji, na tej Vuelti pa bomo imeli težke vzpone že v peti, šesti in sedmi etapi. Odločilni trenutki bodo v drugem tednu. Dirka bo po vsej verjetnosti odločena še pred zaključnimi etapami," je še dejal Roglič, ki je bil tudi s strani organizatorjev eden izmed najbolj izpostavljenih kolesarjev v dneh pred začetkom Vuelte.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ