Primož Roglič: Dirka je še zelo dolga

Primož Roglič: Dirka je še zelo dolga
20.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Tako resni ste. Zakaj se nikoli ne nasmejite?" se je glasilo eno izmed novinarskih vprašanj Primožu Rogliču ob dnevu počitka na dirki po Italiji.

Odgovor Primoža Rogliča na morda nekoliko nenavadno vprašanje z novinarske strani pa je bil: "Morda samo izgleda tako med dirko in takrat, ko sem osredotočen pred kronometrom. Takrat ni prostora za smeh ali kaj podobnega. Sem samo zelo osredotočen. Drugače pa menim, da se dovolj smejim." Po devetih dneh dirkanja in dveh etapnih zmagah je Roglič trenutno na drugem mestu, kar je odlično, saj ima lepo zalogo prednosti pred ostalimi kandidati za končno zmago.

Vincenzo Nibali za njim zaostaja za 1:44. Bauke Mollema 1:55. Simon Yates 3:46, Miguel Angel Lopez pa kar 4:29. "Vedno želiš biti kar najboljši, vendar pa moraš biti zadovoljen s tem, kar imaš in jaz sem s trenutnim razpletom zadovoljen," je dejal Roglič. Zdaj prihajajo zahtevne gorske etape. Nibali se tolaži s tem, da je tempiral formo za zadnji teden, obenem pa je o Rogliču dejal:

"Na trenutke je pokazal nekaj slabosti na vzponih. Lani je na dirki po Lombardiji napadel, potem pa zašel v krizo. Na lanskem Touru mi je na Alpe d’Huez zgolj sledil, pa čeprav sem predtem padel trpel v neznosnih bolečinah.” A to je preteklost. Nibali je takrat staknil hudo poškodbo, Roglič pa je v primerjavi z lansko sezono očitno še napredoval in že vso letošnjo sezono deluje nadvse prepričljivo. O Nibalijevih besedah pa je povedal tole:

"Videli bomo, dirka je še vedno zelo dolga. O nikomer nočem govoriti, kaj so njegove slabosti ali prednosti. Vsi se bomo soočili in videli, kako se bo razpletlo. Zaenkrat sem še vedno zdrav in v enem kosu. Veselim se prihajajočih dni." Ko so ga podobrneje spraševali o prihodnjih dneh, pa je dejal: "Predvsem razmišljam o sedanjosti. O zdajšnjih trenutkih. Zdaj sem tukaj na novinarski konferenci, jutri bom na cesti."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ