Primož Roglič: Ekipa je bila zelo močna

Primož Roglič: Ekipa je bila zelo močna
05.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič je tudi s pomočjo ekipe prepričljivo ubranil rdečo majico v 12. etapi dirke po Španiji. "Rad imam to področje," pa pravi o Baskiji. Miguel Angel Lopez o Rogliču pa: "Tudi on je človek."

"Odvijal se je hud boj za sodelovanje v pobegu, še preden se je ta beg vzpostavil. Še vedno pa je bil to lep dan. Ekipa je bila zelo močna in fantje so opravili izjemno delo. Na vzponih so me držali na dobri poziciji, tako da mi nihče ni ušel," je Roglič dejal v uradni izjavi za javnost. 12. etapa Vuelte je bila prav v zaključku zelo zanimiva in prav lahko bi prišlo do resnejših napadov. Zmagal je Philippe Gilbert.

Najboljši pa so se držali skupaj. Sicer pa je karavana prišla v Baskijo. Tu je Roglič lani dobil prestižno dirko po Baskiji. "Rad imam to področje, saj sem tu že zmagoval," je potrdil Roglič. Očitno pa so misli zdaj že usmerjene v jutrišnjo etapo. Gorsko. Nadvse zahtevno. Sedem kategoriziranih vzponov bon a sporedu. Tudi najtežji zadnji na Los Machucos.

"Los Machucosa ne poznam. Prvič se bom povzpel nanj. Vem, da so zelo strmi odseki. Zagotovo bo zahteven klanec," je še dodal Roglič in pojasnil: "Ekipa bo imela ogromno dela od začetka. Najprej bomo morali nadzirati, kdo bo v pobegu, potem pa še nadzirati etapo. Na zadnjem vzponu bodo favoriti napadali. Sami bomo. Šlo bo za to, da pridemo čim prej na vrh." Njegov najbližji zasledovalec je Alejandro Valverde. Za Rogličem zaostaja za 1:52.

Tretji pa je Miguel Angel Lopez, ki je na vzponih še najresneje napadal. Kolumbijec, ki se še zadnje leto bori tudi za belo majico najboljšega med mladimi za Rogličem zaostaja za 2:11 in pravi: "Jutri bo zelo pomembna etapa. Upam, da bom imel dobre noge in bom lahko naredil kaj zanimivega. Primož Roglič je človek. Če bi bil stroj, potem bi bil nepremagljiv. Ampak, je človek. In našli bomo njegove slabosti."

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ