Primož Roglič: Evenepoel zares leti v tem trenutku

Primož Roglič: Evenepoel zares leti v tem trenutku
30.08.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Prej ali slej izgubiš. Samo, če te ni tukaj, se ti to ne more zgoditi," je odlični vožnji, a drugem mestu v kronometru dejal Primož Roglič.

Primož Roglič je bil do danes v Španiji nepremagan v posamičnih vožnjah na čas. Na dirki po Španiji je dobil štiri take preizkušnje, na dirki po Baskiji pa tudi štiri. Zdaj pa ga je premagal Remco Evenepoel, ki je na letošnji Vuelti zares izjemen.

"Mislim, da sem odpeljal dober kronometer. Ponosen sem na svojo vožnjo. Bil sem kar hiter," je priznal Roglič in se pošalil: "Vsaj nisem potreboval ene ure za to razdaljo. Je, kar je. Zadovoljen sem z doseženim." Za Evenepoelom je kljub odlični predstavi zaostal za 48 sekund. Sicer je napredoval na drugo mesto v skupnem seštevku, a Belgijec ima pred njim kar 2:41 prednosti.

"Evenepoel trenutno zares leti. Trenutno je na drugi ravni," je priznal tudi Roglič. Trenutno se zdi, da Evenepoel kolesari proti končni zmagi. Na vprašanje, če ga je Remco presenetil, se je Roglič nasmejal: "Bolj bi bil vesel, če Remco ne bi bil tako močan. Ne bi mu bilo treba pokazati, kako dober je lahko. Saj je že zmagal veliko pomembnih dirk. Je že pokazal, kako močan je in to kaže tudi v tem trenutku."

V skupnem seštevku so Rogliču blizu še Enric Mas, Carlos Rodriguez, Simon Yates in Juan Ayuso. Vsi zaostajajo za manj kot pet minut za nosilcem rdeče majice. Marsikaj pa se lahko še zgodi. "Dirka je še dolga. Iz dneva v dan bomo videli, kaj se lahko zgodi. Zdaj moramo uživati v tej predstavi in potem bomo gledali naprej. Do konca je še 11 etap," je dejal Roglič.

Obenem je Jumbo Visma že izgubila dva kolesarja. Zbolela sta Edoardo Affini in Sepp Kus. Zato ni čudno, da je Roglič glede nadaljnih ciljev na tej dirki dodal: "Trenutno je pomembno ostati zdrav in se izogniti težavam. Ostati v enem kosu in iskati priložnosti, ki se nam bodo pojavile." Jutri bo najprej na sporedu razgibana, a ne pretežka etapa, v kateri bodo morali kolesarji premagati 191 kilometrov. Potem pa bo spet čas za zahtevnejše preizkušnje.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ