Primož Roglič: Gremo s tem fokusom naprej

Primož Roglič: Gremo s tem fokusom naprej
19.05.2019 AVTOR: DZ, La Presse

Veliki zmagovalec vožnje na čas do San Marina in veliki zmagovalec boja favoritov za končno zmago. Primož Roglič pravi: "Zaenkrat vse dobro in gremo nekako s tem fokusom dalje."

"Traso sem že poznal, saj sem si jo šel ogledati takoj po dirki Tirreno-Adriatico. Vedno je dobrodošlo. Danes sem šel spet po trasi. Vedno je dobro, če greš. V nasprotnem primeru bi šel ali na trenažer ali pa bi se zapeljal kam drugam. Opravili smo ogled proge in se potem podali full gas na progo," je po etapi v hudem nalivu slovenskim medijem pojasnjeval Primož Roglič. Na progi pa je zares blestel. Postavil je najboljši čas proge, pa tudi najboljši čas vzpone.

"Vse je šlo tako, kot sem si nekako zamislil. Malce je bilo škoda, ker se je res ‘uscalo’ in je bilo za nas deževno. Ampak, bilo je za vse isto. Ovinke sem odpeljal povsem brez tveganja. Predvsem pa sem želel delati razliko na težkih delih te proge." Na vzponu je res naredil razliko za prepričljivo zmago. Napredoval je na drugo mesto v skupnem seštevku. Med kandidati za končno zmago mu še najresneje sledi Vincenzo Nibali, ki pa zaostaja za 1:44.

"Zaenkrat vse dobro in gremo nekako s tem fokusom dalje," pravi Roglič. Zadovoljen tudi, da še ni prevzel rožnate majice. Obdržal jo je Valerio Conti: "Sigurno je še vseeno cilj majico imeti v Veroni in sigurno se ne branim, da je nimam že sedaj." Zdaj je pred kolesarji še dan premora, ki se ga vsi veselijo. Do zdaj so prevozili ogromno kilometrov, veliko je bilo etap, daljših od dvesto kilometrov. "Dan premora bo prišel precej prav. Drugače pa je za vse isto. Dokler smo zdravi in v enem kosu ni problema," pravi Roglič.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ