Primož Roglič: Jutri je nov izziv

Primož Roglič: Jutri je nov izziv
19.05.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Je kar lažje brez rožnate majice," je po sobotni etapi priznal Primož Roglič. Seveda v pričakovanju nedeljske vožnje na čas.

Po sprintu v osmi etapi dirke po Italiji so se favoriti za končno zmago hitro odpravili proti avtobusom. Prihraniti čim več moči za jutrišnji kronometer. To je bilo najbolj pomembno. "Danes je bilo prvih 140 kilometrov precej ravnih in lahkih. Potem pa niti ni bilo ne vem kako lahko in bo po mojem mnenju kar zanimivo videti, koliko moči ima še vsak in kako se bo odpeljalo kronometer," je po etapi dejal Primož Roglič.

Tudi on je z mislimi že pri jutrišnji 34,8 km dolgi vožnji na čas, ki bo zagotovo prinesla večje spremembe tudi med favoriti za končno zmago: "Danes smo uspešno zaključili tole dolgo zadevo. Jutri bo nov izziv. Težak kronometer. Prvih 20 kilometrov je bolj kot ne ravnih, v bistvu skozi navzgor. Zadnjih 14 pa je pravi klanec." Roglič je zdaj tudi nekoliko manj obremenjen, saj ne nosi več rožnate majice in posledično velike odgovornosti, ki jo ta prinaša.

Ekipi končno ni več treba vseskozi narekovati ritma na čelu glavnine: "Je kar lažje zdaj. Posebej včeraj ob takem startu etape in v taki etapi, kot je bila. Takrat nam je bilo veliko prihranjenega in dobrodošlo je bilo, da nam ni bilo treba s celotno ekipo nadzirati celotne zadeve. Cilj ostaja še vedno jasen. Na koncu bo zagotovo najbolj srečen tisti, ki bo rožnato majico nosil na cilju v Veroni." S poškodbo po četrtkovem padcu pravi, da nima težav.

Veliko pa se govori o odstopu enega izmed pomočnikov Laurensa de Plusa. Pa je to zanj in za ekipo velika izguba? "To bomo lahko govorili po Giru. Sigurno ni dobrodošlo, ampak teh stvari se ne da spremeniti. Tako pač je. Vzeli bomo v zakup in brez njega šli dalje." In seveda v boj s kolesarji, kot so Vincenzo Nibali, Simon Yates, Miguel Angel Lopez … "Močni so vsi. Dirka pa je še zelo dolga in ogromno stvari se bo do konca še zgodilo," je še dodal Roglič.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ