Primož Roglič: Klanci in noge bodo povedali svoje

Primož Roglič: Klanci in noge bodo povedali svoje
11.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na dirki po Španiji je za kolesarji še zadnji prost dan. Tega so preživeli v Santanderju, na voljo medijem je bil tudi Primož Roglič, spregovoril pa je za RTV Slovenija.

Primož Roglič je na dirko po Španiji prišel kot eden izmed favoritov in to vlogo je do zdaj upravičil. Dobil je etapo, ostaja pa v igri za končno zmago, saj je drugi v skupnem seštevku. Predvsem Jumbo Visma pa je premočna za tekmece, saj je prvi Sepp Kuss, drugi Roglič in tretji Jonas Vingegaard. Tudi preostali pomočniki so pokazali izjemne predstave in zdi se, da so nepremagljivi, pa čeprav je zadnji teden letos zelo zahteven. Primož Roglič je bil v ponedeljek na voljo medijem, spregovoril pa je tudi za RTV Slovenija. Med drugim je povedal naslednje.

O zadnjem prostem dnevu: Super. Pasalo je, da se zjutraj nikamor ni mudilo. Vse bolj počasi. Počasi na zajtrk, potem počasi tudi na kolesu. Fino je bilo. To je bila sproščena vožnja. Uro in pol. Vmes nekaj aktivacije. Ne komplicira se veliko.

O osebnem zadovoljstvu po dveh tednih: Kot ekipa si kaj več ne bi mogli želeti. Ena, dva in tri. Recimo, da naj tako ostane. Z moje strani pa se ne bi pritoževal, če bi se kakšna stvar še kje obrnila. Torej, da bi bil jaz na prvem mestu. Ampak, to so prijetne skrbi, če bi bilo v tem primeru tako. Glede na to, kako težek je zadnji teden, klanci in noge bodo povedali svoje in vse bo prišlo na svoje mesto.

O tretjem tednu: Definitivno je že jutri cilj na klanec. O Angliruju ni treba izgubljati besed. Je zelo, zelo težek. Naslednji dan je spet težka etapa. Kar hitro se bo vse skupaj oblikovalo.

O spominu na Angliru: Se spomnim ja. Mogoče mi je vzel kakšno leto življenja. Ampak, dobro je. Te stvari hitro pozabim. Upam, da bom tokrat imel malo boljše noge in bom morda malo hitreje prišel prek tega klanca in bo zato manj boleč.

O počutju po dveh tednih dirkanja: Bomo videli, kako spočit sem. Morda so vsi ostali še veliko bolj spočiti. Razen tiste druge etape, se ne bi prav veliko pritoževal. Sicer sem imel v naslednjih dneh nekaj težav, a sem prišel prek tega. Zdaj pa je vse dobro in lahko samo nesptrpno pričakujem jutrišnji start in ta teden. Da vidimo, kaj mi prinese.

O tem, da bi zmago mnogi privoščili Seppu Kussu: Itak. Jaz bi mu tudi privoščil. Bil sem prvi, ki je že v Barceloni pred startom na vprašanja, ali bom zmagal jaz ali Jonas, da bo morda pa Kuss. Glede na to, kakšen hribolazec je, mu je zadnji teden zelo pisan na kožo. Gledano nase, pa je moja odgovornost tudi ta, da naredim vse, da vsaj poskusim biti najboljši. To ni nič slabega.

O tem, če je dejstvo, da je trikrat že zmagal na dirki po Španiji dodaten pritisk ali olajševalna okoliščina: Nič od tega. Sem še lačen, da bi še zmagal. Bomo pač zdaj v zadnji teden startali, kolikor se le da dobro in bomo videli, kaj nam bo prinesel.

O prevladi ekipe v zadnjem tednu: Fantje delujejo dobro, so pripravljeni. Ne skrbi me, da bo v zadnjem tednu kaj drugače. Gremo lahko samozavestno in naredimo vse. Ostali okrog nas pa bodo povedali, če je bilo to dovolj in kaj to pomeni.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ