Primož Roglič: Kljukica je narejena

Primož Roglič: Kljukica je narejena
14.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Veliki zmagovalec na Angliruju Primož Roglič je po slavju priznal, da je priti do zmage na Angliruju vsekakor nekaj posebnega.

"Fino je. Klanec, ki je kolesarskim poznavalcem dobro znan. Je zelo strm in vsekakor je nekaj posebnega, da mi je tu uspelo zmagati," je po etapni zmagi na dirki po Španiji za RTV Slovenija priznal Primož Roglič. Na letošnji dirki je slavil že drugo zmago, a ta je vsekakor posebna. Dosegel jo je na znamenitem vzponu. Na Angliru je Vuelta kolesarje popeljala šele devetič v zgodovini.

"Sam sem zelo zadovoljen, da mi je danes uspelo zmagati na Angliru. Kljukica je narejena. Zdaj pa je vse kar pride za tem bonus, kar sem rekel že po osmi etapi," je še dodal Roglič. Na Angliru ga vežejo tudi slabi spomini, saj je leta 2020 tam izgubil rdečo majico, ki si jo je potem vendarle priboril nazaj: "V bistvu gre zdaj, ko sem starejši malo lažje. Veliko lepše se je bilo tokrat peljati tu gor kot pred nekaj leti." A tokrat je bilo vseeno drugače. Takrat mu je Sepp Kuss pomagal pri narekovanju ritma, vzpodbudi. Zdaj je Roglič napadal, Kuss pa je branil rdečo majico. Ni lahko, pravi:

"Tam, kjer sem jaz šel, se je pričel najtežji del in res je šlo mož na moža. Vozil sem v svojem ritmu. Sepp je bil tam, potem pa je spustil. Po pravici povedano je malo čuden občutek tudi zame, kako nadaljevati naprej. Iti do konca ali ne. Ampak, vedno pravim, da je Sepp prvi, ki mu definitivno privoščim zmago. Sva tudi že odgovorila o tem, sem mu rekel, super si, naj verjame. Moja odgovornost pa je tudi, da naredim to, kar najbolje znam. Na koncu bo cesta povedala, kdo je pač prvi."

Zdaj je tudi jasno, da imajo vsi trije kolesarji - Kuss, Vingegaard in Roglič so na prvih treh mestih - dovoljenje za napad. "Imamo to svobodo, da na koncu vsak naredi svoje najboljše. Če imamo te sladke skrbi, kdo bo prvi, drugi ali tretji, potem ni kaj za skrbeti. Sam sem zelo vesel, da mi je uspelo zmagati na Angliruju, ki je poseben vzpon. Vsekakor bomo videli, kaj bo povedala cesta."

Na vprašanje, kdo bo odločil, kdo naj zmaga, je Roglič na novinarski konferenci najprej z nasmehom odogovril: "Naši šefi." Potem pa je nadaljeval resneje: "Videli bomo. Narediti moramo kar lahko. Tisti, ki bo imel najmočnejše noge bo prvi. Upamo. To je najboljši scenarij. Nismo pa sami na dirki. Ohraniti moramo fokus in tako poskušati dobiti dirko."

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ