Primož Roglič: Končati na odru je lepo, a to mi je že uspelo ...

Primož Roglič: Končati na odru je lepo, a to mi je že uspelo ...
22.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Zvečer je pred začetkom dirke po Španiji potekala slavnostna predstavitev ekip in kolesarjev. Predtem so imeli favoriti novinarsko konferenco. Med šesterico tudi Primož Roglič.

"Končati tritedensko dirko na odru je lepo. Ampak to mu je uspelo že na Giru. Zdaj želim tukaj zmagati."
Primož Roglič
Primož Roglič, ob njem pa Miguel Angel Lopez, Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Jakob Fuglsang in Esteban Chaves. Kolesarji, ki naj bi spadali med najresnejše kandidate za rdečo majico na prihajajoči dirki po Španiji. Vsi so seveda nekoliko previdni v izjavah. Roglič pa je priznal: "Končati tritedensko dirko na odru je lepo. Ampak to mu je uspelo že na Giru. Zdaj želim tukaj zmagati. Naredil bom vse za zmago."

Ob sebi bo imel kolesarje, kot so Tony Martin, Lennard Hofstede, Neilson Powless, Sepp Kuss, Robert Gesink, George Bennett in Steven Kruijswijk. Nizozemec je bil tretji na dirki po Franciji. Lansko Vuelto pa je končal na četrtem mestu. Pred letošnjo Vuelto je dejal: "Tu sem, da ekipi pomagam do zmage. Seveda bi rad zmagal jaz. Primož pa je tudi eden izmed favoritov in po polovici Vuelte bomo videli, kako bo. Začeli bomo z mislijo, da bomo v igri in bomo lahko taktizirali, saj smo kot ekipa zares močni."

Na uradni spletni strani moštva Jumbo Visma je športni direktor Grischa Niermann poudaril, da so na odru za zmagovalce letos končali že na Giru in Touru: "Na Vuelti imamo velik cilj. To je, da dirko dobimo. Primož je vodja ekipe, nadomestna liderja sta George in Steven. Pomemben bo že uvodni ekipni kronometer, ki bo priskrbel dober izhodiščni položaj. To je prvi cilj."

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ