Primož Roglič: "Kot bi zmagal"

Primož Roglič: "Kot bi zmagal"
03.06.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

“Končati danes tu pred toliko slovenskimi navijači je, kot bi zmagal. Sem ponosen in vesel,” je novinarjem dejal Primož Roglič.

Primož Roglič je spet spisal neverjetno zgodbo. Tokrat na dirki po Italiji. V zadnji vožnji na čas je nadoknadil 23 sekund zaostanka za Mikelom Lando in se povzpel na končno tretje mesto. Tako je prvi Slovenec, ki je tritedensko dirko končal na odru za zmagovalce:

“Vsi smo se borili za zmago od samega začetka in veliko stvari se je zgodilo. Imel sem ogromno težav. Po 14. etapi se nisem več počutil dobro. Z vsemi težavami, ki sem jih ime, je že to, da sem končal na odru v Veroni velika zmaga.” Roglič je prav v etapi do Coma grdo padel na zadnjem spustu in od takrat je večkrat omenil, da čuti bolečine:

“Po vojni si lahko vedno pameten, kaj bi naredil drugače. Kaj bi lahko spremenili, izboljšali. Vendar pa sem navdušen nad tem Girom. S celotno ekipo smo se veliko naučili. Zdaj moramo opraviti nekaj analiz. Morda s hrano. Ugotoviti, kaj sem naredil narobe. Potem se lahko vrnemo in smo lahko še boljši.”

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ