Primož Roglič: "Kot vino"

Primož Roglič: "Kot vino"
31.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti
Primož Roglič je po zmagi v deseti etapi dirke po Španiji, dan po praznovanju rojstnega dne dejal: "Sem eno leto starejši, zato tudi močnejši. Kot vino. Starejši sem, boljši sem."
"Ne gre samo za dvoboj z Richardom, ampak je tu še veliko drugih kolesarjev."

"Sem zelo vesel. Nikoli ni lahko, a imel sem dobre noge in to je res lepo. Sem eno leto starejši, zato tudi močnejši. Kot vino. Starejši sem, boljši sem," se je nekoliko pošalil Primož Roglič po tretji etapni zmagi na letošnji dirki po Španiji.

Dobil je etapo s kratkim ciljnim vzponom, ki pa se je izkazal za dovolj zahtevnega, da sprinterjev ni bilo v ospredju. Zaključka ni poznal, je pa vseeno vedel, kaj ga čaka: "Nikoli še nisem bil tukaj, vendar so mi včeraj povedali, da je bil tukaj cilj leta 2008. Pogledal sem si video. Na srečo sem imel prave noge in sem lahko spet zmagal."

Obenem je do zdaj vodilni Richard Carapaz izgubil tri sekunde, kar pomeni, da je Primož Roglič prevzel tudi vodstvo rdečo majico, pa čeprav imata s Carapazom isti čas: "Spet sem v rdeči majici. Prav veliko se za ekipo ne bo spremenilo. Obdržati moramo ta zmagovalni zagon. Pred nami je vikend poln vzponov. Zanimivo bo spremljati. Dali bomo vse od sebe."


Roglič je še izpostavil, da se s konkurenco ne obremenjuje: "Zame je lepo, da smo zmagali. Rad bi užival v teh lepih trenutkih. Potem pa gledamo proti jutrišnjemu dnevu. Zelo težka etapa s številnimi vzponi bo. Kaj naj pričakujemo? Dirkanje na polno od začetka in potem še hitreje na koncu."

Potrdil je, da bodo s kolegi prevzeli odgovornost, ki jo nalaga rdeča majica, obenem je pohvalil kolege, ki so ga tudi danes pripeljali v odličen položaj za sprint. O novinarjevi trditvi, da je tukaj precej bolj sproščen, kot je bil na Touru pa:

"Tu res uživam od začetka. Lepo je biti na tej dirki. Veseli smo, uživamo v tem. V primerjavi s Tourom? Mislim, da sem imel že dovolj stresa letos. Zdaj moram uživati in lahko sem vesel, da lahko nastopam in uživam." Seveda se obeta zahtevna sobotna etapa.

Predvsem pri Movistarju zagotovo pripravljajo napad, zato ni nič čudnega, da Roglič opozarja: "Zagotovo bodo dirkali agresivno, saj imajo zelo močno ekipo. To je njihova domača dirka in želijo se izkazati. Kot smo že rekli. Ne gre samo za dvoboj z Richardom, ampak je tu še veliko drugih kolesarjev."
Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ