Primož Roglič: Lepo je še kakšen dan več preživeti v rožnati majici

Primož Roglič: Lepo je še kakšen dan več preživeti v rožnati majici
12.05.2019 AVTOR: DZ

Primož Roglič je kot vodilni v skupnem seštevku spet imel ogromno obveznosti. Predvsem pri novinarjih: "Poskušamo ohraniti osredotočenost na to, kar mi počnemo."

Primož Roglič je na vprašanje o konkurentih, še posebej o Simonu Yatesu tujim medijem odgovoril, da ne razmišlja o njih, ampak: "Poskušamo ohraniti osredotočenost na to, kar mi počnemo." Sicer pa mu dneva v prestižni rožnati majici ni mogel pokvariti niti dež. "Od starta dež, ni bilo neke vročine. Potem sončno, ves čas gor dol. Teren je razgiban. Nobenemu ni bilo lahko. Smo imeli pa vse pod nadzorom in lahko še en dan več uživamo v rožnatem," je povedal po etapi.

V prvem delu etape so morali veliko dela opraviti prav kolesarji Jumba Visme. V drugem delu pa so poleg Bahraina Meride predvsem sprinterske ekipe – tudi Jan Polanc je opravil ogromno dela – poskrbele, da so ubežnike ujeli: "Na tritedenskih dirkah je vsak dan mnogo interesov, veliko odličnih tekmovalcev. Želeli so sprint in na koncu je prišlo do sprinta," je zbranim slovenskim medijem dejal Roglič.

Pred njim je zdaj kar 220 kilometrov dolga etapa. v kateri bi razplet lahko krojil veter: "Sploh še nisem pogledal, kakšna etapa je jutri. Smo nizozemska ekipa in za fante verjetno ne bo prvič, če kdaj kakšen veter zapiha." Predvsem pa mora zdaj skrbeti, da ne troši moči po nepotrebnem:

"Dirka je že zelo dolga, ampak zdaj imamo dan manj. Teh dvesto kilometrov manj in gremo dalje. Predvsem je treba ostajati varen, zdrav. To je glavna skrb. Vidimo, vedno je kakšna težava in preživeti moraš s čim manj temi težavami." In, kaj meni o nošenju rožnate majice? "Sigurno je najbolj pomembno, kdo jo bo nosil na koncu v Veroni. Če pa smo si jo včeraj priborili, je zelo lepo preživeti še kakšen dan več v njej."

Značke: Dirka po Italiji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ