Primož Roglič: Na Tirrenu edini za skupni vrstni red

Primož Roglič: Na Tirrenu edini za skupni vrstni red
25.02.2016 AVTOR: D. Z.
Primožu Rogliču na novo priložnost za dokazovanje pred novimi delodajalci prav dolgo ne bo treba čakati. Po klasiki Strade Bianche bo nastopil na dirki Tirreno-Adriatico.

Na dirko z velikimi očmi
Primož Roglič se je po padcu, poškodbi in odstopu na dirki Tour Down Under v Avstraliji hitro pobral, začel trenirati in se vrnil. Očitno še močnejši. Na dirki po Algarvu je v prvi zahtevnejši etapi zasedel tretje mesto. Dirko pa je potem končal na izjemnem petem mestu, saj so bili pred njim sami zvezdniki.

Pa je pričakoval, da se bo lahko tako hitro vrnil v tako dobro formo? »Niti ne. Prav zato sem šel tudi na dirko po Algarvu bolj z nekimi velikimi očmi, saj so bili na startu izjemni kolesarji. Zdaj pa sem videl, da sem se po padcu uspel dobro pripraviti, « je pojasnil Primož Roglič. Vseeno pa je priznal, da je že pred odhodom vedel, da prav slab vseeno ni:

Proti najboljšim
»Uspelo mi je zelo dobro potrenirati. Predvsem v zadnjem tednu pred odhodom na Portugalsko sem čutil, da sem že kar dobro pripravljen. Nisem pa vedel, kam spadam. Vendar pa sem dobil potrditev, da sem prav delal. « Priznal je še, da se pripravljenost vseskozi vzpenja. Vseskozi napreduje.

Za boj na taki ravni je to še kako pomembno. Alberto Contador, Fabio Aru, Geraint Thomas, Luis Leon Sanchez … Končno se je z njimi soočil in nekatere celo premagal: »Zanimivo je to, da sem jih še pred letom gledal na televiziji. Zdaj pa startam zraven njih. Na koncu še vedno ostanejo najboljši. Tam je pa isto. Borba. « In že kmalu se obeta nova borba.

Na Tirrenu edini v ekipi za skupni vrstni red
Najprej bo nastopil na klasiki Strade Bianche, potem pa že na etapni preizkušnji Tirreno-Adriatico. Ta bo med 9. in 15. marcem. Potem bo sledil še nastop na dirki po Kataloniji. A prav Tirreno bi lahko bil še kako pomemben za kolesarja moštva LottoNL Jumbo: »Zagotovo. Tam bom samo jaz iz ekipe, ki bo nastopal z mislijo na skupni vrstni red. Ostali bodo bolj hitri kolesarji. «

Ko govorimo o dirki Tirreno-Adriatico, govorimo o sedemdnevni preizkušnji, ki se bo začela z ekipnim kronometrom in konačala s posamičnim kronometrom. Vmes pa bodo štiri razgibane etape in ena gorska, ki se bo tudi končala na vrhu zahtevnega vzpona Monte San Vicino. Na startu bodo številni vrhunski kolesarji, pravi zvezdniki.

Giro ostaja v programu

Govorimo o kolesarjih, kot so Peter Sagan, Fabian Cancellara, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, Jean Christophe Peraud, Joaquin Rodriguez, Domenico Pozzovivo, Tejay Van Garderen, Bauke Mollema, Taylor Phinney, Thibaut Pinot, Zdenek Štybar, Tony Martin, Diego Ulissi, Rigoberto Uran, Warren Barguil, Johan Esteban Chaves … še bi lahko naštevali, a startna lista še ni popolna.

Vsekakor bo konkurenca na dirki, ki jo je lani dobil Nairo Quintana zelo velika. Neglede na izplen pa se za Rogliča program prav veliko ne bo spreminjal: »Program nekako ostaja isti. Ne delam si nobenih pritiskov, kje bom lahko glavni in kje ne. Videli bomo skozi sezono. « V programu pa ima tudi nastop na italijanskem Giru. Sam pravi, da se mora še veliko naučiti in ostaja skromen. Vsekakor se je začel učiti na vsem najljubši način. Z uspešnimi predstavami in z odličnimi dosežki.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ