Primož Roglič: Nismo načrtovali majice, a bom v njej nedvomno užival!

Primož Roglič: Nismo načrtovali majice, a bom v njej nedvomno užival!
24.08.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

V četrti etapi dirke po Španiji je Primož Roglič še enkrat več pokazal, da se na španskih tleh počuti odlično in da je prvi favorit za četrto zaporedno rdečo majico, ki je že pristala na njegovih ramenih.

V letošnji sezoni smo na kratkih in strmih ciljnih vzponih kar nekoliko pogrešali eksplozivnega Primoža Rogliča, ki je na takšnem terenu v minulih letih blestel. A očitno je Vuelta res njegov teren, na vzponu do ciljne črte v Laguardii je bil odločen, da mu zmaga ne bo ušla.

Roglič se je samozavestno prebijal v hudi gneči, kjer bi na kakšni drugi dirki pritisnil na zavoro, včeraj pa je šel kot blisk na čelo dirke, nato v zavetrje Madsa Pedersena in na koncu suvereno do ciljne črte in etapne zmage.

"Od začetka je bil cilj, da rdečo majico vsak dan nosi nekdo drug. Najprej je bil na vrsti Robert, nato Mike in Edoardo, zdaj pa sem jaz na vrsti, da jo oblečem. A to še ne pomeni nič, vemo, zakaj smo prišli na Vuelto in važno bo imeti rdečo majico v Madridu. Nismo načrtovali, da bom imel majico tako zgodaj, a bom v njej nedvomno užival," je po zmagi povedal Roglič.

Videl priložnost in jo izkoristil

Dotaknil se je tudi dogajanja na etapi v baskovskih gričih: "Res je bilo naporno, zelo hiter dan je bil, kajne? V zaključku sem videl svojo priložnost, počutil sem se dobro in šel sem na zmago."

Lani je rdečo majico v prvem delu dirke prepustil Oddu Christianu Eikingu in razbremenil svojo ekipo, morda bo kaj podobnega poizkusil tudi letos. "Bomo videli, v resnici mi je vseeno, važno je le, da jo bom imel v Madridu. Imamo močno ekipo, ki bo lahko naredila veliko dela in me zaščitila, vseeno pa gre šele za začetek Vuelte. Ne glede na to pa je bolje biti nekaj sekund v prednosti kot v zaostanku," je bil zgovoren Roglič, ki je v Španiji izgleda spet našel tisto pravo samozavest, ki mu je v letošnji sezoni manjkala.

Profil današnje 5. etape.

Glede na to, da je Remco Evenepoel že na spustu z zadnjega včerajšnjega vzpona poizkusil z napadom, očitno tudi njegovim tekmecem ne manjka samozavesti, tako da nas čaka zelo zanimiva Vuelta.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ