Primož Roglič: "Niti v najboljših sanjah ..."

Primož Roglič: "Niti v najboljših sanjah ..."
06.05.2016 AVTOR: D. Z.
"Nad razpletom sem presenečen. Tega definitivno nisem pričakoval. Sanjsko," je bil po 2. mestu na v kronometru dirke po Italiji jasen Primož Roglič.

"Presenečen nad tem, da delujem tako dobro "
Junak dneva je vsekakor Primož Roglič. Neverjetna predstava, neverjetna vožnja in izjemen rezultat. 2. mesto v vožnji na čas na dirki po Italiji. Izjemno! »V bistvu sem bil presenečen nad tem, da delujem tako dobro. Poskušal sem narediti vse, kar je bilo v moji moči, da dosežem dober rezultat. Tako kot vedno. Sem presenečen in zelo vesel. Kaj takega nisem pričakoval niti v najboljših sanjah, « je dejal Primož Roglič.

Premagal ga je zgolj Tom Dumoulin. Pa še to zgolj za stotinko sekunde. Manj kot centimeter in pol ga je ločil od rožnate majice: »Na koncu je malce zmanjkalo, ampak sem lahko vesel. »Vedno ti je lahko malce žal. Ampak, dal sem vse od sebe in s takim rezultatom sem lahko zadovoljen. Nekako sem poskušal v prvem delu še malce privarčevati, zadnji del pa odpeljati čim hitreje. V prvi vrsti sem hotel priti samo skozi brez posebnega tveganja. Vedel sem, da sem dobro pripravljen in na koncu se je res dobro izšlo. «

Iz dneva v dan
In jutrišnjo etapo bo tako začel kot drugi v skupnem seštevku. Ampak, če hribolazec tako dobro odpelje vožnjo na čas, potem je jasno, da je odlično pripravljen. Pa čeprav gre za njegov krstni nastop na tritedenski dirki. »Bomo videli, kako bo. Iz dneva v dan. V nadaljevanju te dirke bom šel sproščeno. Vedno poskušam narediti vse, kar je v moji moči. «

In o tem, da je tako dolgo lahko sedel na danes najprestižnejšem stolu v kolesarstvu? »Neka nova izkušnja in upam, da se čim prej vrnem tja nazaj. Nisem pričakoval tako dobrega začetka. Upam, da se bo v takem trendu nadaljevalo. Lahko pa nadaljujem sproščeno naprej. « Tako kot to očitno počne že v zadnjih letih. Tudi, ko je bil še član Adrie Mobila in je tako zelo hitro napredoval vse do World Toura. Spomnimo. Lani je v takem času blestel na dirki po Azerbajdžanu.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ