Primož Roglič: "Preveč zahteven klanec za sprinterja"

Primož Roglič: "Preveč zahteven klanec za sprinterja"
02.11.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič je na Angliruju morda izgubil rdečo majico, a ni izgubil smisla za humor. Vsekakor pa tudi ne upanja na končno zmago. Najprej pa dan počitka.

"Odlično, da je bil lahko Sepp vseskozi z njim. Sicer pa je bila celotna ekipa odlična. Pokazali smo, da imamo prav armado hribolazcev."
Grischa Niermann


"Nočem izgubljati. Seveda bi rad zmagal, a danes nisem imel najboljših nog. Nekaj sekund sem izgubil, a prihaja torkov kronometer in vse je še mogoče," je dejal Primož Roglič. Sicer pa je etapo začel v rdeči majici vodilnega v skupnem seštevku, pa čeprav sta imela s Carapazom isti čas.

Roglič je lahko spet računal na izjemno ekipo Jumbo Visma. Poskrbeli so, da tudi ubežniki na poti proti Angliruju niso imeli možnost za uspeh. Tako so se favoriti za končno zmago na dobrih 12 kilometrov dolgem vzponu med sabo lahko udarili tudi za zmago.

"Mislim, da smo pokazali, da smo kot ekipa brez dvoma najmočnejši. V zadnjih kilometrih je Primož izgubil deset sekund proti Carapazu. Izgubili smo majico. Jutri je prost dan, potem pa vožnja na čas. Potem bomo ocenili stanje. Na splošno pa sem zelo zadovoljen," je med drugim dejal športni direktor Grischa Niermann:

"To je bila največja priložnost do zdaj za konkurente za napad na Primoža. Uspel je zdržati. Odlično, da je bil lahko Sepp vseskozi z njim. Sicer pa je bila celotna ekipa odlična. Pokazali smo, da imamo prav armado hribolazcev." Roglič je imel vse do konca ob sebi še Seppa Kussa.

"Preveč zahteven klanec za sprinterja. Nisem imel najboljšega dneva. Je pa OK. S tem sem zadovoljen in gremo naprej v torkov kronometer."
Primož Roglič


Ta se je spet izkazal za odličnega pomočnika, pa čeprav bi morda lahko celo napadal etapno zmago. "To je življenje. Sepp se tega zaveda in s tem nima težav. Primož je naš kapetan. Z njim želimo dobiti Vuelto. Vsi ostali so tu, da mu pomagajo. Sepp mora zato ostati ob Primožu, kar je tudi storil. Seveda bi najbrž lahko šel s Carthyjem, vendar to danes ni bilo možno," je dejal Niermann, Roglič pa potrdil:

"Izredno močni so bili. Mislim, da bi Sepp lahko napadal zmago, vendar pa je na žalost moral ostati z mano in mi pomagati. Fantje so res na visoki ravni, tako da moramo samo tako nadaljevati." Glavni cilj je torej končna zmaga. Ubranitev lanske. S tem bi Rogliču uspeh izjemen podvig.

Po drugem mestu na Touru in zmagi na klasiki Liege-Bastogne-Liege bi dobil še Vuelto. A do tja je pot še dolga. Predvsem pa mora ohraniti mirno glavo. Očitno se tudi z desetimi sekundami zaostanka za Carapazom ne obremenjuje preveč. V torek bo spet nosil zeleno majico najboljšega po točkah.

Tudi zato morda ta komentar po prihodu na Angliru: "Preveč zahteven klanec za sprinterja. Nisem imel najboljšega dneva. Je pa OK. S tem sem zadovoljen in gremo naprej v torkov kronometer. Vzpon je težek. Če imaš zares dobre noge, greš nekoliko hitreje, če pa imaš slabše, take kot sem jih danes imel jaz, potem je težje. Na koncu pa si vesel, ko prideš na vrh."

"Pihal bo nasprotni veter, tako da bo že ravninski del zelo pomembe. Potem pa še kilometer in pol strmega klanca. Nekakšen krajši Angliru."
Grischa Niermann


V ponedeljek bodo imeli kolesarji zaslužen dan premora. Sledi zadnji teden dirkanja. Začel se bo s torkovo vožnjo na čas, ki je tudi edina na letošnji Vuelti. "Kronometer bo zagotovo težek. Dal bom vse od sebe in v torek bomo videli, kako bo," je o posebni preizkušnji, na kateri bo poskusil spet obleči rdečo majico dejal Roglič.

Muros bo gostil start, cilj pa po skoraj 34 kilometrih Mirador de Ezaro. Govorimo o 1,8 km dolgem vzponu s 14-odstotnim povprečnim naklonom. "Več kot 30 kilometrov ravnine. Pihal bo nasprotni veter, tako da bo že ravninski del zelo pomembe. Potem pa še kilometer in pol strmega klanca. Nekakšen krajši Angliru. Zanimivo bo," pa je traso na hitro opisal Niermann.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ