Primož Roglič: Priložnost je bila in smo šli

Primož Roglič: Priložnost je bila in smo šli
14.05.2023 AVTOR: DZ, foto: Giro d'Italia

Kaj je Primož Roglič povedal po odpeljani osmi etapi na dirki po Italiji? Vsekakor je bil s predstavo zadovoljen: “Na koncu sem malce poskusil.”

Dirka po Italiji se je vrnila v osrednji del in osma etapa je bila vsekakor trasirana tako, da je lahko služila za priložnost za napad. Do nove priložnosti so prišli ubežniki. Ben Healy se je lahko veselil zaslužene zmage, a v ozadju se je med favoriti vnel boj za sekund.

Pobudnik vsega pa je bil Primož Roglič, ki v etapi ni najbolje startal. Takoj po startu je bil namreč vzpon in se je znašel v drugi skupini. "V bistvu je bil malce lažji start, čeprav sem bil na vrhu vzpona v drugi grupi. Ampak, bil sem toliko zadaj, da ko sem prišel naprej, smo bili že vsi skupaj, tako da je bilo vse OK. Tu na klancih smo poskusili z ekipo narekovati malce težji tempo. Na koncu sem malce poskusil," je Roglič povedal za RTV Slovenija.

V zaključku pa je vse stavil na zadnji vzpon na Cappuccini. Prikazal je izjemno moč. “Sigurno, ne bom se pritoževal," je odgovoril na vprašanje, če se je res tako zelo dobro počutil: "Če ne poskusiš, nikoli ne veš. Poskusil sem, pa je kar ratalo, tako da smo zadovoljni danes." Sicer pa so pri Jumbo Vismi prav o tej etapi že dlje časa očitno razmišljali, saj je ponujala priložnost za napad.

"Vedno lahko planiraš in sestavljaš, kako naj bi bilo na koncu, ampak imeli smo že od starta planirano bolj agresivno dirkanje. Priložnost je bila in smo šli," je še Roglič dejal za RTV Slovenija. O (ne)sodelovanju obeh kolesarjev Ineosa, ki sta ga na poti proti cilju ujela pa: "Fino je bilo, da sta mi tu v zadnjih dvesto metrih pomagala. Karkoli je lažje."

Seveda pa je zdaj na vrsti kronometer. Povsem ravninski in nadvse dolg. Kolesarji bodo morali prevoziti kar 35 kilometrov. Remco Evenepoel je glavni favorit, bolj pa gre za vprašanje, koliko bo Roglič zaostal, saj mu trasa vsekakor ne ustreza: "Jaz bi raje imel, da bi bilo tole Cappuccini kronometer, kot pa sama ravnina. Ampak, saj pravijo, da po ravnini kar gre. Tako, da bomo šli." Roglič bo startal ob 16:22, Evenepoel pa tri minute za njim.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ