Primož Roglič: Rad sem tukaj v Španiji

Primož Roglič: Rad sem tukaj v Španiji
05.11.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti
Primož Roglič je na novinarski konferenci po 15. etapi na vprašanje, če je bil to najtežji dan na letošnji dirki dejal: "Zagotovo je to bil najdaljši dan. Bilo je zelo zelo težko."
"Ves dan je bil ritem zelo hiter. Na koncu pa še slabo vreme. Zahteven dan, ki pa je zdaj za nami in gledamo naprej," je med drugim po odpeljani 15. etapi dejal Primož Roglič. Etapa je bila nadvse razgibana in Roglič je spet lahko računal na močno ekipo.

Obenem mu je prav prišlo tudi, da so se preostale ekipe pognale v lov za ubežniki, ki so upali na uspeh. Na vprašanje, če je bil zadovoljen s tem, da so tudi drugi opravili nekaj dela pa je dejal: "Ne vem, kako bi lahko užival. Hitro je šlo, Potem pa še dež in mraz."

In prav zaradi slabega vremena so se komisarji odločili, da uveljavijo pravilo zadnjih treh kilometrov. Torej, v zadnjih kilometrih se zaostanki niso več šteli. Šlo je samo še za boj za etapno zmago. Roglič je zdaj med najuspešnejšimi kolesarji dirke po Španiji.

Jutri bo rdečo majico nosil že 21. dan in na vprašanje novinarja, če mu je Španija še posebej pri srcu, saj je blestel tudi na dirki po Baskiji je odgovoril: "Upam, da bom lahko še nekaj dni dodal temu številu. Je zelo velika dirka, zelo težka dirka in zame uspešna. Uživam. Rad sem tukaj in čutim podporo tukajšnjih ljudi."
Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ