Primož Roglič: "Še kar nekaj dirkanja nas čaka"

Primož Roglič: "Še kar nekaj dirkanja nas čaka"
17.03.2019 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport

Primož Roglič je tri dni pred koncem dirke Tirreno-Adriatico v odličnem položaju. Drugi v skupnem seštevku, zadnji dan pa je na sporedu kronometer. Vodi pa Adam Yates.

"Forma je dobra in naredil bom vse, da dobim dirko. Ekipa je zelo močna, vsi pa delo opravljajo popolno."
Primož Roglič, Jumbo Visma

Le Lucenko v sprintu boljši
"To je bila dolga in naporna etapa. Seveda si vedno želiš zmagati, vendar pa tudi drugo mesto ni slabo," je v uradni izjavi za javnost po četrti etapi dirke Tirreno-Adriatico dejal Primož Roglič. Etapo je po izjemnem dirkanju, ko je v zaključku sam opravil večino dela pri lovljenju Alekseja Lucenka končal na drugem mestu. Sprint je začel kar s prvega mesta, prehiteti pa ga je le Lucenko.

Vse za zmago ... 
Roglič pa je v skupnem seštevku napredoval na drugo mesto. Le Adam Yates je sedem sekund pred njim: "Opravil sem dobro delo v boju za skupni vrstni red, saj sem proti mnogim konkurentom pridobil nekaj dragocenega časa. Seveda moraš biti pozoren na morebitni slab dan, vendar pa sem danes imel dober dan. Forma je dobra in naredil bom vse, da dobim dirko. Ekipa je zelo močna, vsi pa delo opravljajo popolno."

Dumoulin že 43 sekund zadaj
Besede je potrdil tudi športni direktor Addy Engels: "Primož je pokazal, da je zelo močan. Če ste pozorni, kako in kdaj je napadel, to pomeni, da je imel še nekaj moči prihranjene. Primož je v dobri formi in ve, kdaj mora napasti. Trenutno nam kaže zelo dobro." Sedem sekund za Yatesom, a kar 43 pred Tomom Dumoulinom, ki bi bil ob manjšem zaostanku zelo nevaren na zadnjem kronometru.

"Še nekaj se moram naučiti o teh sprintih na najvišji ravni. Še vedno se moram naučiti nekateri stvari v kolesarstvu, vendar je v redu."
Primož Roglič., Jumbo Visma

Pravo dirkanje ... 
"To je bilo pravo dirkanje. Celotna etapa. Želel sem zmagati, a tudi drugo mesto in napredek v skupnem seštevku sta dobra. Še nekaj se moram naučiti o teh sprintih na najvišji ravni. Še vedno se moram naučiti nekateri stvari v kolesarstvu, vendar je v redu. Lucenko je bil kljub padcu še vedno najmočnejši," je medijem po cilju razlagal Roglič.

Naporna nedelja
Veliko se zdaj že govori o zaključnem kronometru, ki bo v torek v San Benedettu del Trontu, pa čeprav je predvsem nedeljska etapa zelo zahtevna in bo prinesla nove razlike med najboljšimi. Konča se na vrhu vzpona v Recanatiju. Spet pa se bodo kolesarji vozili po številnih vzponih. "Morda ne bom imel dobrega dneva. Nismo še na cilju. Še kar nekaj dirkanja nas čaka," je opozoril Roglič.

Samo še dvoboj Roglič / Yates?
O tem, da je precej boljši v vožnji na čas kot zdaj vodilni Adam Yates pa: "Vprašajte njegovega brata. Dobil je kronometer (na dirki Pariz-Nica), tako da bomo videli, kaj se bo zgodilo." Medtem pa je skorajda vse možnosti za končno zmago izgubil Tom Dumoulin, ki je bil vseskozi z najboljšimi, potem pa je popustil na zadnjem vzponu, ko je Roglič ostro napadel.

Dumoulin daje prednost Rogliču
"Počutil sem se dobro, ko smo šli s prvo skupino, ko pa so nas ujeli, sem nekako izgubil moč v nogah. Morda sem pretiraval. Zato sem popustil. To ni tisto, kar sem upal, da bo." Dumoulin zdaj na tretjem mestu za Yatesom zaostaja za 50 sekund. O dvoboju Roglič/Yates pa pravi: "Mislim, da je Roglič z njegovimi sposobnostmi v vožnji na čas favorit. Ampak, morda lahko Adam izpelje Simona. Nikoli ne veš."

"Mislim, da je Roglič z njegovimi sposobnostmi v vožnji na čas favorit. Ampak, morda lahko Adam izpelje Simona. Nikoli ne veš."
Tom Dumoulin, Sunweb

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ