Primož Roglič: Start težkih etapi

Primož Roglič: Start težkih etapi
09.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Bo definitivno ta vrstni red povedala cesta. Kot pa sem že rekel, pred nami je še precej nekih zahtevnih etap. Bomo videli," je po cilju na Tourmaletu dejal Primož Roglič.

"Hitra etapa od samega starta smo res šli na polno. Ena, dva, tri. Kaj hočemo več. Izrabili smo vse ostale. Z vsemi kombinacijami, ker imamo res številčno premoč in zares se je super izteklo," je za RTV Slovenija na Tourmaletu dejal Primož Roglič.

Jumbo Visma je v petkovi etapi zares blestela. Jonas Vingegaard je pokazal, kako močan je lahko, čeprav ni v taki formi, kot je bil na Touru. Sepp Kuss postaja vse resnejši kandidat za visoka mesta v skupnem seštevku. Primož Roglič pa je bil na vrhu Tourmaleta po napadu v zadnjih metrih tretji v etapi in je zdaj drugi v skupnem seštevku.

Zdelo se je, kot da ima vse pod nadzorom in je bil pozoren na napade ostalih, potem ko je Vingegaard vozil sam v ospredju. "Vzel sem si svoj čas in šel čim dlje s pomočjo ostalih. Mi je kar uspelo, tako da sem se v bistvu moral samo tu na koncu v zadnjih dvesto metrih dotakniti vetra. Sem bolj kot ne tudi vedel, da bomo zaključili precej močno, tako da se prav veliko nisem sekiral, kje je kdo. Definitivno. To je šele začetek in s tem sem lahko zadovoljen."

To je Roglič še dejal za RTV Slovenija in dodal: "Nek start teh težkih etap. Zakadili smo se dobro, zdaj bomo pa videli, kako bo šlo naprej." Trenutno je Jumbo Visma daleč premočna za tekmece in zanimivo bo videti, kaj se bo dogajalo v naslednjih dneh. Sepp Kuss ima vsekakor zajetno prednost pred kapetanoma. Dokončno je iz boja za rdečo majico odpadel Remco Evenepoel.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ