Primož Roglič: "Super dan za slovensko kolesarstvo"

Primož Roglič: "Super dan za slovensko kolesarstvo"
15.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Ponovno res super dan za slovensko kolesarstvo. Kaj naj rečem. Postajamo več kot očitno kolesarski narod," je med drugim dejal Primož Roglič.

"To je kolesarstvo. Nobene dirke, posebej ne Grand Toura ne dobiš s čisto lahkoto. Sigurno si bom zapomniil, da je bilo mnogo lažje kot na Giru."

Primož Roglič bo v nedeljo tudi uradno postal prvi slovenski zmagovalec tritedenske dirke in po soboti je povedal: "Da sem zmagovalec bomo rekli jutri po podelitvi, potem ko prečkamo črto v Madridu. Je pa res, ni več gorskih etap. Tako, da še en dan, pa je." Obeta se izjemen uspeh, izjemen podvig! Roglič piše zgodovino in ob tem je dejal:

"Samo trudim se po svojih najbojlših močeh delati to, kar delam čim boljše." Zmago je potrdil v sobotni zahtevni etapi, potem ko je v petek hudo padel: "Ni bilo ravno najboljše po včerajšnjem padcu in res težkemu dnevu. Ampak, s celotno ekipo smo se ponovno zbrali, motivirali in pričeli čim bolj ostro od starta." Na koncu mu je zelo ustrezal tudi napad Tadeja Pogačarja:

"Tadej je danes pokazal res super vožnjo. Zame je to bilo ugodno. On se je odpeljal. Ostali so ga morali potem bolj kot ne poskušati ujeti, kar pa jim ni najbolje uspevalo. Zame je bilo pomembno, da sem ostal z njimi in da sem poskušal brez nepotrebnih težav pripeljati do konca." Predvsem pa je čutil tudi posledice petkovega padca:

"To je bila tudi fizično najtežja etapa. Ampak, včeraj smo kar fejst padli in ni najbolj prijetno potem naslednji dan. Na koncu je bilo dovolj, da smo vse izpeljali vse do konca." In, o čem je razmišljal v zadnjih metrih? "Ni mi bilo ravno prijetno. Razmišljal sem, kako čim hitreje čez ciljno črot priti. Kaj nam je uspelo, bomo razmišljali bolj potem, ko prečkamo ciljno črto v Madridu." Padci, veter, napadi, številne odrgnine. Vse to se je nabralo v treh tednih, Roglič pa poudarja:

"To je kolesarstvo. Nobene dirke, posebej ne Grand Toura ne dobiš s čisto lahkoto. Sigurno si bom zapomniil, da je bilo mnogo lažje kot na Giru." V nedeljo bosta slovenska kolesarja stala na odru. Večkrat. Med drugim tudi skupaj. Kot prvi Primož Roglič, kot tretji Tadej Pogačar: "Ponovno res super dan za slovensko kolesarstvo. Kaj naj rečem. Postajamo več kot očitno kolesarski narod." In še besede namenjene Tadeju Pogačarju? "Gre res za izjemnega talenta. Sam še malo podirkam, potem pa dam prostor več kot očitno mladim, ki prihajajo," se je pošalil 29-letni Roglič. Prvi Slovenec, ki je/bo dobil tritedensko dirko.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ