Primož Roglič: V veselje mi je biti del te zgodbe

Primož Roglič: V veselje mi je biti del te zgodbe
17.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Verjamem, da lahko s tako močno ekipo sledim svojim nadaljnjim ciljem," je med drugim dejal Primož Roglič.

Primož Roglič je po koncu 20. etape dirke po Španiji prišel na novinarsko konferenco, ki je rezervirana za prve tri v skupnem seštevku. Za mizo so tako sedeli trije člani moštva Jumbo Visma. Na sredini Sepp Kuss, ob njem pa Primož Roglič in Jonas Vingegaard.

"Strinjal bi se, saj tukaj ni bilo boljše ekipe,"2 je na vprašanje, če je Jumbo Visma najboljaš ekipa odgovoril Roglič. Še pred njim je na to vprašanje odgovoril tudi Vingegaard: “V tem trenutku je to vsekakor ena najboljših ekip, v katerih si lahko. Vse, kar naredimo, naredimo zelo profesionalno. Če želiš biti dober, potem je to prava ekipa.” Roglič je tudi še enkrat čestital Seppu Kussu:

"Vesel sem. O takih stvareh ne moreš niti sanjati. Sepp je zmagal. Noro je. Z moje perspektive pa mu je v veselje biti del te zgodbe." Obenem pa je še priznal, da je kolesarstvo ekipni šport, kjer je pomembna tudi ekipna taktika, zato je potrdil: "Najboljši je zmagal." Na novinarski konferenci so morali kolesarji odgovoriti tudi na očitke, da naj bi si do zmag pomagali na nedovoljen način. Na to je opozoril nekdanji menedžer francoske ekipe Jerome Pineau.

"Razumem skeptike. A ljudje morajo razumeti, koliko žrtvujemo, koliko naredimo in kako se posvečamo podrobnostim, da bi bili čim boljši. Še posebej v tej ekipi naredimo praktično vse popolno in ljudje se morda niti ne zavedajo, kako veliko razliko naredijo take stvari. Prav je, da so ljudje skeptični, a to ne sme preiti v obtožbe. Vemo, kaj se je zgodilo pred 20 leti in z opozarjanjem na to lahko upamo, da bomo kaj takega preprečili. Sem stoodstotno prepričan, da oba kolega tu ob meni in tudi sam ne jemljemo ničesar prepovedanega," je povedal Vingegaard.

Roglič pa mu je pritrdil: "Vsak lahko dvomi v to. Ampak, tudi sam lahko rečem, da v vse to vložimo ogromno trdega dela in se žrtvujemo za vse to. Lepo je, če zmagamo. Na koncu je tako, da ko zmaguješ veliko, je to preveč, če ne zmaguješ, pa tudi ni dobro. Trenutno pa lahko samo uživamo v tem." Uživati namerava tudi ob prav posebnem dosežku.

Jumbo Visma je letos dobila vse tri tritedenske dirke in to s tremi različnimi kolesarji. Roglič je zato izpostavil: "Kako sem jaz začel, potem je Jonas dobil dva Toura in zdaj je na poti proti zmagi Sepp. Verjamem, da lahko s tako močno ekipo sledim svojim nadaljnjim ciljem." Vingegaard pa bo očitno moral nekoliko prestaviti uresničitev sanj - že pred časom naj bi namreč izrazil željo, da bi rad dobil vse tri tritedenske dirke.

A obenem je zdaj dejal, da ga ne žene to. Niti ga ne ženejo denarne nagrade: "Če se ukvarjaš s športom, tega ne smeš početi za denar. To moraš početi, ker ti je všeč. Seveda si lahko za to nagrajen, a morda se zgodi, da ti ne bo uspelo. Pomembno je, da bo moj dober prijatelj dobil dirko po Španiji in lahko sem vesel zanj. Še vedno sanjam o teh zmagah, morda pa mi uspe nekoč v prihodnosti."

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ