Primož Roglič: Vse glavno definitivno prihaja

Primož Roglič: Vse glavno definitivno prihaja
08.09.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Danes sem bil malo manj rumen na treningu, v naših barva. Sem užival v tem, da mi ni bilo treba, tako kot vsak dan pritiskat, kolikor se da," je med drugim dejal “rumeni” Primož Roglič.

Ker na dirki po Franciji zaradi koronavirusa med prostimi dnevi ekipe ne smejo organizirati novinarskih konferenc, so novinarji tudi tokrat pogovore s kolesarji lahko opravljali zgolj prek video konferenc.

Seveda je veljalo veliko zanimanje za Primoža Rogliča, ki je v nedeljo prevzem vodstvo v skupnem seštevku. Za njim je miren dan počitka: "Danes sem bil malo manj rumen na treningu, v naših barva. Sem užival v tem, da mi ni bilo treba, tako kot vsak dan pritiskat, kolikor se da. Poskušam preživeti, kar se da sproščujoče, da se optimalno regeneriram za prihodnje dni."

Devet etap je že za kolesarji. Mnoge so bile nadvse zahtevne, a dejstvo je, da najzahtevnejše šele prihajajo. Že jutrišnja bo zahtevna, pa čeprav gre za povsem ravninsko preizkušnjo. Kolesarje pa bi lahko ovira veter ob morju:

"Jutri na papriju izgleda zelo enostavno. V naslednjih dveh dneh ni veliko klancev. Je pa to etapa iz enega na drugi otok. Ob obali. Ponavadi vedno piha in bo treba res biti pozoren in pripravljen v vsakem trenutku." Če bo to nov preizkus, kdo se najbolje znajde “na vetru”, pa bodo kmalu prišle na vrsto nove gorske etape.



"Lahko že rečemo, da se je končno Tour začel. Nekaj etap je mimo. Vse glavno pa definitivno še prihaja. Nima sploh smisla, da bi se v danem momentu nekaj obremenjeval s stvarmi, ki še prihajajo. Želim iti dan po dan in jutri ostajati zbran in tako tudi naprej. Z ekipo, ki jo imam okrog in z vsem osebjem, ki ga imamo okrog lahko gremo samozavestno, da naredimo kar lahko," je za slovenske medije še povedal Roglič.

Kot prvi Slovenec nosi rumeno majico in želi jo pripeljati zelo daleč. Cilj je: "Seveda je naš cilj, da jo imamo v Parizu. S predstavami in načinom dirkanja pa smo dokazali, da si jo že zaslužimo. Resnično sem vesel in ponosen, da lahko nosim rumeno majico. Zdaj se bo začelo bolj odvijati vse skupaj, sigurno. Potem pa bomo dobili finalno siko z zadnjim tednom po kronometru. Bomo videli. Zaenkrat se nimamo kaj pritoževati. Vse poteka tako, kot smo si lahko samo zamišljali po najboljših možnih scenarijih. Vsi v ekipi delujejo super. Lahko samo uživamo v danem momentu in ohranjamo fokus za naprej."

Seveda je medijem moral odgovoriti tudi na vprašanje o Tadeju Pogačarju: "V Pirenejih je bil eden izmed najmočnejših kolesarjev. Ko je šel sam, mu nihče ni mogel slediti. Naslednji dan pa je bil tudi zelo močan. Ja, zame je še vedno lepo, da sva dva iz Slovenije, ki tu dobro kolesarita. Nore stvari se dogajajo, da prihajata iz države z dvema milijonoma prebivalcev dva najboljša kolesarja v tem trenutku."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ