Primož Roglič: "Vzpodbudno"

Primož Roglič: "Vzpodbudno"
25.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tretje mesto, predvsem pa vrnitev v boju za najvišja mesta v skupnem seštevku. Primožu Rogliču je uspelo. V drugi etapi dirke po Španiji je nadoknadil zaostanek.

"Danes nisem čutil posledic padca, tako da sem zares zadovoljen s tretjim mestom in s pridobljenim časom."
Primož Roglič
O drugi etapi na dirki po Španiji smo že pisali. Na uradni spletni strani moštva Jumbo Visma pa so tudi že zapisali odgovor Primoža Rogliča, potem ko je v etapi zasedel tretje mesto. Predvsem pa se je po včerajšnjem padcu in zaostanku 40 sekund vrnil v igro za najvišja mesta v skupnem seštevku.

"Resnično težek dan. Na koncu nisem imel več nog, da bi se potegoval za zmago. Danes nisem čutil posledic padca, tako da sem zares zadovoljen s tretjim mestom in s pridobljenim časom," je med drugim Roglič dejal v uradni izjavi za javnost: "Po Giru sem odpeljal samo še dirko za državno prvenstvo in nisem vedel, kakšna bo moja forma tukaj. To je vzpodbudno in mi vsekakor vliva samozavest." Zadovoljen je bil tudi športni direktor Grischa Niermann:

"Zahtevna etapa, pa še hiter ritem. Po pričakovanjih je počilo na zadnjem klancu. Mnogi so pričakovali, da se bo etapa končala v sprintu manjše skupine, vendar pa je bila etapa težja od pričakovanj. Kot ekipa smo ves dan odlično vozili. George in Primož pa sta bila zelo dobra. Po včerajšnjem dnevu je bil Primož zelo motiviran. Lahko rečemo, da smo po včerajšnjem razočaranju spet v igri." Obenem pa je nekoliko več zaostal Kruijswijk, ki naj bi imel po včerajšnjem padcu težave s kolenom.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ