Prireditelji Gira pričakovano podelili posebna povabila italijanski trojici

Prireditelji Gira pričakovano podelili posebna povabila italijanski trojici
03.03.2022 AVTOR: N. Gr., foto: RCS Sport

Štiri posebna povabila imajo na voljo prireditelji tritedenskih dirk, eno je avtomatično pripadlo Alpecin Fenixu, tri pa so pri RCS Sportu za Giro podelili Bardianiju, Eolo Kometi in Androniju.

S spremenjenimi pravili in uvedbo avtomatičnih povabil za prvi dve ekipi iz serije Pro imajo prireditelji tritedenskih dirk precej bolj zvezane roke, saj lahko podelijo le še dve posebni povabili po svojih željah. A letos je bilo RCS Sportu precej lažje, saj se je Arkea Samsic odpovedala nastopu na Giru, ob Alpecin Fenixu pa so jim tako ostala še tri posebna povabila.

Spomnimo, lani je dvignil precej prahu Gianni Savio, potem ko njegov Androni Giocattoli ni dobil posebnega povabila. Zapletel se je v besedno vojno s prireditelji, a so več kot očitno zgladili spore in zakopali bojno sekiro, saj bo letos njegov Drone Hopper – Androni Giocattoli spet del rožnate pentlje.

Pričakovano sta preostali povabili dobili še ekipa Bardiani CSF Faizane, ki se sicer v zadnjem desetletju pogosto ubada z dopinškimi škandali, a je stalnica italijanske kolesarske scene, in Eolo Kometa, ki deluje pod okriljem Alberta Contadorja. Ekipa je lani navdušila z etapno zmago Lorenza Fortunata na slovitem Zoncolanu, tudi letos pa bodo imeli visoke cilje. 

Neuradno si si povabila zelo želeli v ekipi Uno-X, ki želi dokazati svoj potencial na najvišji ravni, a je seveda razumljivo, da so pri RCS Sportu najprej poskrbeli za domače ekipe. Od vseh treh lahko pričakujemo predvsem stalno udeležbo med ubežniki in morda boj za majico najboljšega hribolazca v prvem tednu rožnate pentlje, ki se bo v Budimpešti začela 6. maja. 

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ