Prva zmaga Bicikel.com-a v Italiji!

Prva zmaga Bicikel.com-a v Italiji!
27.05.2007 AVTOR:
 Po nekaj vidnih uvrstitvah v posameznih kategorijah na italijanskih dirkah pod okriljem amaterske zveze UDACE je prišla na konto nove UDACE ekipe BICIKEL.COM VZPON tudi premierna zmaga.
Na 67 km dolgi krožni progi v Casasoli pri Maianu je Tadej Blatnik v ciljnem sprintu ubežne deseterice osvojil generalno 3. mesto in zmagal v kategoriji kadetov!

Dirka je potekala na krogu v dolžini 9,6km in tokrat ni šlo za klasično »palačinko«. Trasa s skupno višinsko razliko 325m je vsebovala dva tako imenovana »hupserja«, na drugem konkretnejšem je bil označen tudi gorski cilj, ki je zmagovalcu prinesel toplo bundo, čeprav je dirka potekala v vročem in soparnem vremenu, pri povprečni temperaturi 30°C. Vročina je zahtevala odstop več kot tretjine tekmovalcev v prvem startu kadetov, juniorjev in seniorjev.

V začetku je šlo za klasično italijansko dirko, torej skok-na-skok, kjer so dirko odlično nadzorovali tudi kolesarji Vipave, ki so z vsaj enim kolesarjem imeli pokrite tudi vse pobege. Takoj po samem startu je bilo nekaj neuspelih poizkusov ubežnikov, najdaljši pobeg je uspel dvojici, privozila sta si pol minute prednosti pred glavnino, vendar sta bila ujeta v 3. krogu. Nekje na polovici dirke, v 4. krogu je bil izpeljan odločilen skok, kjer se je »odpeljalo« 10 kolesarjev različnih klubov, med njimi tudi dva slovenca, Gulja (Vipava) in Blatnik (Bicikel.com Vzpon).

Tekmovalci so složno menjali po principu krožne »smene« in hitro je bilo jasno, da so interesi pravi in da gre za dobitno kombinacijo, sam beg ni bil nikoli ogrožen, klub taktiziranju nekaterih italijanov, ki niso želeli sodelovati pri narekovanju ritma. Prednost ubežnikov je znašala skoraj 3 minute.

Po nekaj težavah Tadeja Blatnika, z izgubljenim polnim bidonom pijače na udarni jami tokrat precej uničenih italijanskih cest, je za »fair play« potezo dneva poskrbel Simon Gulja (Vipava), ki je "konkurentu" ponudil požirek pijače, v trenutkih največje pripeke!  Pregovorna slovenska »foušija« tokrat ni prevladala.

V zadnjem krogu se je taktiziranje povečalo, doživelo pa vrhunec 3km pred ciljem, ko je začelo iti na nož. Slaba 2 km pred ciljem je napadel zmagovalec Nicolas Guion (Team Orogildo) in ob pomoči klubskega kolega, izkoristil nepazljivost zasledovalcev in uspel do cilja ohraniti minimalno prednost, ki se je hitro topila, ujet je bil na ciljni črti. Kljub temu, da se je cesta v zaključku blago vzpenjala je hitrost dosegla 60 km/h, sprint zasledovalcev pa je dobil Nadalutti (Fun Bike) pred Blatnikom in Vidonijem (Team Eppinger-Saab).

Med seniorji je skupno 11. mesto in zmago dosegel tudi Aleš Hren (Cicli Spezzotto Dream Team), ki je dobil sprint zasledovalne skupine kolesarjev, Aleš Krapež in Jernej Grilj (oba Vipava) sta bila 4. in 5. v isti kategoriji, 5. mesto med kadeti je zasedel tudi »ubežnik« Simon Gulja. V drugem startu je generalno 5. mesto in 4. v kategoriji veteranov zasedel Lucjan Premrn (Vipava) in Ivan Kastelic 2. mesto med super gentlemani.

Ekipno so Vipavčani zasedli 3. mesto, Bicikel.com Vzpon pa 9. mesto z le enim tekmovalcem med kar 30. ekipami!

Do te prve zmage so bile dosežene za ekipo BICIKEL.COM VZPON naslednje vidnejše uvrstitve:
2. mesto Lindič - Basaldella
4. mesto Blatnik - Basaldella
3. mesto Blatnik - Haiti
4. mesto Švigelj - Haiti

Se beremo…

(AM)

Rezultati: http://www.udacefvg.it/classifiche/8_buia/class_buia_8.htm

Opis: http://www.udacefvg.it/classifiche/8_buia/cronaca_buia_8.htm


Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ