Prvi ciklokros: Cerknica poskrbela za odličen uvod

Prvi ciklokros: Cerknica poskrbela za odličen uvod
05.11.2017 AVTOR: D. Z.
V Cerknici lepo vreme, več kolesarjev, prvi preizkus za podmladek in zmage Korošca, Dakskoblerja in Rusa.

Pa se je začela za mnoge kar težko pričakovana ciklokros sezona tudi v Sloveniji. Govorimo o tekmah za slovenski pokal.

Tako kot lani je uvodno dirko gostila Cerknica oziroma bližnji Podskrajnik. V industrijski coni se je zbralo lepo število kolesarjev. Prijavljenih je bilo več kot 50 kolesarjev. Dobrodošla novost je bila vsekakor dirka otrok. Ti so se lahko zabavali na kratki afaltirani progi v treh kategorijah. Najprej s tisti s poganjalčki, potem otroci do 6. leta in za konec še otroci do desetega leta. Zbralo se jih je lepo število in to je predstavljalo nekakšen lep uvod v tekmovalni del.

Tekmovalci so se morali pomeriti na dva kilometra dolgem krogu z naravnimiin umetnimi ovirami, ki je potekal predvsem po makadamu in gozdni poti. Najprej so se pomerili dečki in deklice. Jure Rus (MBK SportR.si) je bil z gorskim kolesom na 20 minut dolgi dirki z dodatnim krogom prepričljivo najhitrejši, pri deklicah pa se je zmage veselila Lucrezia Braida. Med mladinci je bil najboljši Edoardo Braida. Sledili sta najmočnejši kategoriji z največjim številom tekmovalcev.

Torej kategorija članov in kategorija masters. Ti so morali prevoziti 45 minut dolgo dirko z dodatnim krogom. Pričakovano se je selekcija naredila že v prvem krogu. V ospredju so si občutnejšo prednost privozili Rok Korošec, ki je nastopal z gorskim kolesom, Matej Kravos, Primož Obal in sicer organizator Matej Mugerli. Kmalu je od te četverice v ospredju ostala samo še trojica, saj je imel Kravos težave s kolesom. Na koncu se je preostalih otresel Rok Korošec.

Sicer član moštva Amplatz BMC je nadaljeval sam proti cilju in se je veselil tudi zaslužene zmage. V boju za drugo mesto je bil v samem zaključku hitrejši in spretnejši Matej Mugerli, ki je nastopal v dresu Pantala, tretji pa je bil Primož Obal, sicer član moštva MebloJogi Kult Solkan. V kategoriji masters je bil najboljši Matej Dakskobler (Pantal), ki je bil na koncu sicer četrti v absolutni konkurenci. Član izvira iz Vipave Matjaž Kovač je bil drugi, njegov sotekmovalec Lucjan Premrn je bil tretji.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ