Prvi dvoboj velikanov prinesel veliko razliko

Prvi dvoboj velikanov prinesel veliko razliko
22.12.2023 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Mathieu Van der Poel je iz znamenitega dvoboja z Woutom Van Aertom - prvega v tej ciklokros sezoni - izšel kot prepričjivi zmagovalec.

Ciklokros je v polnem teku, a tisti največji zvezdniki tega športa - sem spadajo Tom Pidcock, predvsem pa Wout Van Aert in Mathieu Van der Poel - previdno izbirajo dirke, saj je zanje pomembnejša cestna sezona.

Vsi trije omenjeni so se do danes lahko pohvalili z eno zmago, ob dejstvu, da sta imela Van Aert in Van der Poel popoln izkupiček. Vsak je nastopil le na eni dirki in jo tudi dobil. Zdaj pa sta se prvič tudi soočila. Oba sta nastopila na ciklokros dirki v Molcu. Gre za dirko Exact Cross Zilvermeercross. Takoj po startu je Van der Poel prevzel vodstvo in vseskozi je vozil zelo napadalno. Van Aert ga je sicer v mivki celo prehitel, a že od prvega kroga se je zdelo, da ima Nizozemec vse pod nadzorom.

Najtežje odseke v mivki in blatu je večkrat uspešno prevozil, ne da bi sestopil s kolesa, medtem ko je imel prav na takih odsekih Van Aert precej več težav. Van der Poel je tako narekoval oster ritem in z napadi poskušal prav na mivki, medtem ko je obema dobrih 15 minut uspešno sledil še Quinten Hermans. Potem pa je najprej zaostal Hermans, kmalu zatem - ravno tako v tretjem krogu - pa še Van Aert.

Svetovni prvak je imel pred številnimi gledalci - dober teden pred prireditvijo so prodali več kot šest tisoč vstopnic - odprto pot do zmage. Priložnost je zna izkoristiti. V četrti krog je vstopil z 11 sekundami prednosti, potem pa je to samo še povečeval. V devetem krogu je ta narasla na 49 sekund. Dirka je bila odločena. Van der Poel se je lahko po skoraj eni uri dirkanja veselil zaslužene zmage. Van Aert je za njim zaostal za 1:16. Tretji je bil Niels Vamdeputte, ki je dobil dvoboj s Hermansom.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ