Prvi sprint in že Vivianijeva zmaga

Prvi sprint in že Vivianijeva zmaga
27.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki po Španiji so se v tretji etapi pomerili sprinterji. Zmagal je Elia Viviani. Luka Mezgec je bil 18. Michal Kwiatkowski je obdržal vodstvo v skupnem seštevku.

Na dirki po Španiji je za kolesarji tretja etapa. Mijas je gostil start, cilj pa Alhaurin de la Torre. Etapa je bila dolga 178 kilometrov. Po 45 kilometrih so kolesarji prišli na vrh edinega kategoriziranega vzpona. Premagali so tisoč metrov nadmorske višine. Potem pa so se spet spuščali. Že po petih kilometrih je prišlo do pobega. V ospredju so se zbrali naslednji kolesarji:

Nans Peters (AG2R-La Mondiale), Pierre Rolland (EF Education First-Drapac), Jordi Simón (Burgos-BH), Antonio Molina (Caja Rural-Seguros RGA), trenutno najboljši na gorskih ciljih Luis Ángel Maté (Cofidis) in Héctor Sáez (Euskadi-Murias). Do vznožja vzpona prve kategorije na Puerto del Madrono so si privozili dobre štiri minute prednosti, medtem ko je v glavnini vse pod nadzorom imel Sky. Kolesar te ekipe Michal Kwiatkowski je namreč vodilni v skupnem seštevku. Po premaganem vzponu pa so priložnost začutili tudi pri moštvu Quick Step.

Ko se je glavnina približala ubežnikom, so sledili napadi iz glavnine in kmalu se je v ospredju izoblikovala deveterica kolesarjev. Šest kilometrov pred ciljem je glavnina ujela še zadnjega ubežnika Postlbergerja. Pravega sprinterskega vlaka ni bilo. V zadnji ovinek je na najboljši poziciji za sprint prišel Elia Viviani, ki je vse skupaj znal izkoristiti. Italijanski državni prvak se je lahko veselil nove zmage. Drugi je bil Giacomo Nizzolo, tretji pa Peter Sagan. Luka Mezgec je bil 18., Luka Pibernik pa 129. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Vodstvo je obdržal Michal Kwiatkowski. Drugi je Valverde, tretji pa Kelderman.

Značke: Dirka po Španiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ