Prvi šprint letošnje Vuelte pripadel Bennettu

Prvi šprint letošnje Vuelte pripadel Bennettu
23.10.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Po treh gorskih etapah je na Vuelti vendarlje prišla na vrsto tudi prva priložnost za šprinterje. V močni konkurenci je bil najhitrejši Irec Sam Bennett, Primož Roglič pa ni imel težav z branjenjem rdeče majice.

Takole je Sam Bennett dosegel prvo letošnjo zmago v Burgosu, zdaj je svoj "račun" odprl še na Vuelti. 

V nenavadni sezoni 2020 se tudi tritedenske dirke ne začenjajo z ustaljenim ritmom, na Vuelti so po zelo težkih treh dneh prvo priložnost šprinterji dočakali v četrti etapi, v kateri se je teren večinoma spuščal, po 191,7 kilometrih pa se je etapa zaključila v Ejea de los Caballerosu.

Favoriti za končno zmago, med njimi tudi branilec rdeče majice Primož Roglič, so lažji dan sprejeli z odprtimi rokami in šprinterji so se lahko pomerili med seboj. Na štartu je kar nekaj zvenečih imen, v prvi vrsti še lani sotekmovalca Sam Bennett in Pascal Ackermann, med katerima se je pričakoval glavni obračun.

V hitrem šprintu, v katerem se je cesta nekoliko spuščala, so najboljši položaj pripravili kolesarji UAE Emirates, a Jasper Philipsen ni uspel dokončati naloge in Bennett je mimo njega prišel v zadnjih metrih ter slavil prvo letošnjo zmago na Vuelti, skupno pa tretjo na rdeči pentlji. Belgijec se je moral zadovoljiti z drugim mestom, tretji je bil Jakub Mareczko, Ackermann pa šele četrti.

Primoža Rogliča so kolesarji Jumbo Visme varno držali v ospredju do šprinta, tako da vodilni kolesar na dirki po Španiji ni imel težav pri branjenju majice vodilnega.

Jutri je na Vuelti na sporedu etapa s tremi kategoriziranimi vzponi v zaključku, v zadnjih 20 kilometrih pa kolesarje čaka večinoma spust, zato bo idealna za napadalne kolesarje. Zagotovo bi v njej svojo priložnost iskal Matej Mohorič, a je z zlomljeno lopatico žal že v domovini.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ