Ravnina, dva klanca in napet sprint

Ravnina, dva klanca in napet sprint
16.10.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

13. etapo na dirki po Italiji je v sprintu manjše skupine kolesarjev dobil Diego Ulissi. Joao Almeida vse bolj prepričljivo v rožnati majici.

Na dirki po Italiji je za kolesarji 13. etapa. Karavana se vse bolj bliža tudi Sloveniji. Cervia je gostila start te etape, cilj pa Monselice. Govorimo o 192 kilometrov dolgi etapi, ki je bila v prvih 155 kilometrih povsem ravninska.

Potem pa dva dva vzpona četrte kategorije. Najprej Roccolo, potem Calaone. Prvi je dolg 4,3 km, povprečni naklon pa je 7,8-odstoten. Drugi, po 176 kilometrih pa je dolg vsega dva kilometra. Povprečni naklon pa je 9,9-odstoten.

Šele po 30 kilometrih se je v ospredju izoblikovala skupina ubežnikov, ki so jo sestavljali: Simon Pellaud, Simone Ravanelli, Geoffrey Bouchard, Rodrigo Contreras, Alessandro Tonelli, Harm Vanhoucke, Lorenzo Rota. Hitro so si privozili tri minute prednosti, več pa ni šlo.

Sledil je prej omenjeni vzpon Roccolo. Iz glavnine je napadel tudi Peter Sagan, ki je zmanjšal razliko do ubežnikov na 45 sekund. Njegov tekmec in vodilni v boju za majico najboljšega po točkah Arnaud Demare je zaostal, a na naslednjem klancu se je v težavah znašel tudi Sagan.

Tam je napadel Diego Ulissi, tako da je skupina z najboljšimi ujela ubežnike. V ospredju je ostalo vsega okrog 20 kolesarjev. Praktično vsi kandidati za visoka mesta v skupnem seštevku. Saganova skupinica se je sicer trudila ujeti prvo skupino, a ji to ni uspelo.

Predvsem kolesarji Deceuninck Quick Stepa so bili odlični in James Knox je v zaključku pomagal vodilnemu Joau Almeidi. Konrad je imel ob sebi Majko, Ulissi pa McNultyja. Sledil je napet sprint, v katerem je imel največ moči in sreče Diego Ulissi. Za kolesarja moštva UAE je to že osma zmaga na dirki po Italiji, druga na letošnji.

Vodilni v skupnem seštevku Almeida je bil drugi, tako da je še povečal prednost v boju za rožnato majico. Tretji je bil Konrad. Almeida ima pred sobotno vožnjo na čas 40 sekund prednosti pred Wilcom Keldermanom in 49 pred Pellom Bilbaom. Sledijo Pizzovivo, Nibali, Konrad, Hindley, Majka, Masnada in Fuglsang.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ