Ravnina za "oddih" in praznovanje?

Ravnina za "oddih" in praznovanje?
29.10.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

Po izjemni osmi etapi se na dirki po Španiji obeta sprinterska etapa, ki bo minila tudi v znamenju praznovanja rojstnega dne. Primož Roglič bo praznoval 31 let.

Na dirki po Španiji smo bili spet priča izjemnemu boju najboljših na zaključnem vzponu. In obenem tudi izjemni zmagi Primoža Rogliča. Član Jumba Visme je s protinapadom v zadnjem kilometru prišel do druge etapne zmage na letošnji dirki.

V skupnem seštevku se je vodilnemu Richardu Carapazu približal na vsega 13 sekund. S tem si je privozil tudi lepo rojstnodnevno darilo, saj bo prav v četrtek, 29. oktobra praznoval 31 let. Morda pa bo imel glede na traso celo čas za nekaj sproščene vožnje.

Castrillo del Val bo gostil start 158 kilometrov dolge etape, ki bo bolj ali manj ravninska, tako da v skupnem seštevku naj ne bi prišlo do večjih sprememb. Pričakujemo lahko pobeg manjše skupine kolesarjev, v zaključku pa po vsej verjetnosti sprint glavnine.

Sprinterji so do zdaj imeli samo eno priložnost, ki jo je izkoristil Sam Bennett. Aguilar de Campo bo gostil cilj. Predvsem pa gre za nekakšno transferno etapo. Že v petek bo zahtevnejša preizkušnja. Vikend pa bo že izjemno zahteven, morda tudi že odločilen. V nedeljo se bodo kolesarji namreč podali na znameniti Angliru.

Spomin na 8. etapo in zmago Primoža Rogliča

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ