Rdeča majica že na preizkušnji

Rdeča majica že na preizkušnji
04.11.2020 AVTOR: DZ

Po vožnji na čas se nadaljuje dirkanje v zadnjem tednu dirke po Španiji. Primož Roglič bo vodstvo branil v nadvse razgibani preizkušnji.

Pred kolesarji na dirki po Španiji je že 14. etapa. Do cilja jih ni več prav veliko. V nedeljo bo vsega konec, a do tja je vseeno še dolga pot. Še posebej za tistega, ki brani vodstvo. Primož Roglič je zdaj spet nosilec rdeče majice in bo v sredo z ekipo branil vodstvo.

A pred kolesarji je nadvse razgibana etapa. Lugo bo gostil start, cilj pa Ourense. Etapa bo dolga 205 km. Sicer bodo morali kolesarji premagati vsega tri kategorizirane vzpone. Vsi trije so tretje kategorije. Pred prvim takim vzponom bodo kolesarji prevozili že več kot sto kilometrov.

Predtem bodo prevozili tudi številne nekategorizirane klanca. Položnejše, a tudi daljše od petih kilometrov. Prav zato bi lahko bila etapa pisana na kožo ubežnikom. Po dobrih 170 kilometrih dirkanja bodo kolesarji prišli pod vznožje zadnjega kategoriziranega vzpona Alto de Abelaira.

Ta je dolg 6,4 km, povprečni naklon pa je 4,2-odstoten. Sledi razgibana vožnja po vrhu, spust in potem hitro bližanje cilju. Ob prihodu v Villanovo se bo začela priprava na zaključni vzpon. TA bo dolg 1,1 km, povprečni naklon pa je 6,5-odstoten.

Etapa še zdaleč ni ravninska, je pa vprašanje, če je zaključek tako zahteven, da bi se lahko tudi kandidati za končno zmago udarili med sabo. Tisti, ki želijo napasti Primoža Rogliča bodo vsekakor morali izkoristiti sleherno priložnost.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ