Rekordni Baloh dosežek posvetil Robiču

Rekordni Baloh dosežek posvetil Robiču
10.10.2010 AVTOR:
Marko Baloh je v petek in soboto projekt poskusa izboljšanja dveh svetovnih rekordov skupaj s svojo ekipo izvedel popolno, za nameček pa je dvema načrtovanima rekordoma dodal še dva krajša, a zato nič manj prestižna.
Petek in sobota 8.-9. oktober 2010 sta predstavljala vrhunec Markove letošnje tekmovalne sezone, saj je na velodromu v italijanskem mestecu Montichiari poskušal izboljšati dva svetovna rekorda in sicer v 24-urnem kronometru ter svetovni rekord v najhitreje s kolesom prevoženih 1.000 km na zaprtem velodromu.

Ker je Marko startal izredno hitro, je »spotoma« izboljšal še 2 krajša rekorda UMCA - v najhitreje prevoženih 200 miljah in v 12-urnem kronometru na zaprtem velodromu. Nad poskusom postavljanja rekordov so bedeli sodniki dveh organizacij, Ultra maratonske kolesarske zveze (UMCA) in Guinnessove knjige rekordov.

Oba rekorda sta še neuradna, saj se obravnava papirjev in dokaznega materiala zna zavleči dlje časa. Glede na to, da je vse potekalo brez najmanjšega problema je Marko prepričan, da bodo vsi rekordi potrjeni.

"Višinske priprave so bile uspešne"
"Leta 2008 sem postal svetovni rekorder v 24-urnem kronometru na odprtih stezah na hipodromu Polena v Lenartu. V manj kot idealnih pogojih sem takrat prevozil 890km in prišel zelo blizu 900km, to je magična meja o kateri si še pred nekaj leti nihče ni upal niti razmišljati. Sam pa sem to vzel za izziv in letošnjo sezono povsem podredil temu cilju," je povedal Baloh in dodal:

"Priprave so potekale po načrtu in podobno kot prejšnja leta priprave na RAAM, le da sem letos dodal več treningov hitrosti na kronometrskem kolesu, prvič pa sem se pripravljal tudi v višinski sobi na Rogli, kar je verjetno dodalo potrebno piko na i. Vožnja je potekala več ali manj po predvidevanju, startal sem zelo hitro, da sem si nabral nekaj prednosti in smo lahko brez živčnosti opravili nekaj načrtovanih postankov."

Baloh je še priznal, da je kljub odlični pripravljenosti imel krizo, predvsem v drugem delu preizkušnje: "Prvih 12 ur mi je šlo res fenomenalno in uspel sem tako rekoč mimogrede izboljšati še rekorda na 200 milj in 12 ur. V 27 urah in pol kolikor je trajala vožnja so bile seveda tudi krize, ki sem jih letos premagoval z mislijo na tragično in prezgodaj preminulega prijatelja Jureta Robiča, ki je v mojo sposobnost preseči 900 km verjel celo bolj kot jaz sam. Zato rekord posvečam njemu."
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ