Remco Evenepoel odgovarja z izjemnim treningom

Remco Evenepoel odgovarja z izjemnim treningom
19.08.2023 AVTOR: DZ, vir: Strava

Medtem ko je Primož Roglič dobil dirko po Burgosu, je Remco Evenepoel očitno opravil izjemno zahteven trening in nekatere podatke delil na Stravi.

Remco Evenepoel je veliko prahu dvignil v pogovoru za Lanterne Rouge, kjer je v dolgem pogovoru govoril tudi o Primožu Rogliču in Tadeju Pogačarju. Pa o novi pridobitvi moštva Quick Step Mikelu Landi in o tem, da ima z ekipo veljavno pogodbo do leta 2026.

V zanimivem intervjuju je govoril tudi o nastanku YouTube kanala z njegovim imenom, kjer bo spremljevalcem pokazal ozadje iz njegovega življenja. Priprave na svetovno prvenstvo v vožnji na čas so na Youtube že objavili. Zdaj je napovedal, da bo kmalu na voljo tudi video o treningu, ki ga je opravil 19. avgusta. In to je bil vsekakor zelo zahteven trening.

Evenepoel je trenutno na zadnjih višinskih pripravah pred dirko po Španiji. Tam bo branil lansko zmago, a tokrat proti močnim tekmecem. Prihaja zmagovalec dirke po Franciji Jonas Vingegaard, Primož Roglič bo Vuelto poskušal dobiti še četrtič, tu bodo še Juan Ayuso, Geraint Thomas, Joao Almeida … Belgijec je na pripravah v Andorri. Natančneje na prelazu Envalira in prav od tu se je odpravil na več kot sedem ur dolg trening. Natančneje 7:23:02.

V tem času je premagal sedem zahtevnejših vzponov. Skupno je prevozil 234,66 km in premagal kar 5886 metrov nadmorske višine. Poleg tega je njegova povprečna hitrost znašala kar 31,8 km/h, povprečno število obratov v eni minuti pa 90. Porabil naj bi več kot sedem tisoč kalorij. Vsekakor zahteven trening natančno en teden pred začetkom dirke po Španiji, ki se bo začela z ekipno vožnjo na čas v Barceloni.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ