Remco Evenepoel pojasnil ozadje

Remco Evenepoel pojasnil ozadje
24.05.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Odšel po zmagi v vožnji na čas. Deležen je bil številnih kritik. Zdaj pa je pojasnil ozadje. Remco Evenepoel se je oglasil na Instagramu.

"Težko se je odločiti, kje začeti. Pa začnimo z dobrimi novicami. Po zdravniških pregledih sem dobil zeleno luč, da lahko spet začnem s treningi in razmišljam o naslednjih ciljih. Najprej bi se rad zahvalil ženi in staršem za podporo, ki so mi jo nudili v zadnjih dneh. Pa tudi bližnjim članom družine in prijateljem, ki so me ravno tako zelo podpirali."

Tako je svoj zapis na Instagramu začel Remco Evenepoel, ki se je zahvalil seveda tudi ekipi Soudal Quick Step. Belgijec je v dresu svetovnega prvaka na dirko po Italiji prišel kot eden izmed največjih favoritov. Potem, ko je dobil obe posamični vožnji na čas in je bil tudi v rožnati majici pa je dirko nepričavano zapustil. Zvečer po kronometru so iz ekipe sporočili, da je pozitiven na novi koronavirus.

"Zapustiti Giro je bilo vsekakor nekaj najtežjega v moji sicer kratki karieri. Zapustiti ga zaradi Covid-19 je bilo slabo, saj bi lahko spisali lepo zgodbo. Šest mesecev sem se pripravljal samo na to dirko. Žrtve, dolgi treningi v dežju, dolga obdobja stran od doma. Vse je potekalo po načrtu. A včasih se v športu tudi to zgodi," je nadaljeval zapis. Obenem je priznal, da so vzponi in padci pač sestavni del tega poklica in da se s tem lahko brez težav sprijazni.

"Težje pa se sprijaznim z vsemi lažnimi in negativnimi komentarji, ki sem jih bil deležen po odhodu z dirke. Nisem oseba, ki bi se skrila ali bi jo bilo strah poraza. To je za tiste, ki so razmišljali na ta način. Zaradi takih komentarjev so bili zadnji dnevi zame zelo težki. A vse to mi bo pomagalo na kolesu, ko se bom pripravljal na naslednje cilje." Kakšni bodo ti cilji še ni povsem jasno. Naj bi se pa držal načrta, tako da na tritedenskih dirkah letos naj ne bi več nastopal.

Tako se bo odpovedal nastopu na dirki po Franciji in branjenju zmage na dirki po Španiji. Naj bi pa branil naslov svetovnega prvaka. Prvenstvo bo tokrat že v prvi polovici avgusta. Zapis na Instagramu je Belgijec še zaključil: "Rad bi samo prosil vse, da se zavedajo, da nisem robot, ampak sem tudi običajen človek, mož, sin in klubski kolega s čustvi. Resnično se že veselim novih ciljev. Čutim, da sem pripravljen na lep drugi del sezone. Kmalu se vidimo."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ