Remco Evenpoel najbolj borben

Remco Evenpoel najbolj borben
17.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Danes zvečer se bo končala dirka po Španiji. Praktično vse je že znano, zdaj pa so organizaotrji sporočili še ime najbolj borbenega kolesarja - Remco Evenepoel.

Belgijec Remco Evenepoel je branil lansko zmago v skupnem seštevku. A tokrat se je Belgijec soočil s precej močnejšo konkurenco. Predvsem Jumbo Visma je bila izjemna. V prvih dneh je Belgijec - tako kot smo tega že vajeni - blestel. Bil je vseskozi v ospredju, dobil tudi prvo etapo z nekoliko resnejšim ciljnim vzponom.

A potem je povsem pogorel v eni izmed najzahtevnejših etapo do Tourmaleta. S tem se je začel njegov lov na etapne zmage. Že takoj naslednji dan se je vrnil in na izjemen način po dolgem pobegu dobil gorsko etapo. Zmagama v 3. in 14. etapi je dodal še zmago v 18. etapi. V sobotni pa je po sprintu proti Woutu Poelsu zasedel drugo mesto. Obenem je Evenepoel osvojil tudi majico za najboljšega na gorskih ciljih. Osvojil je kar 135 točk.

Njegov najbližji zasledovalec Jonas Vingegaard jih je 51. Belgijec je drugi tudi po seštevku točk. Zbral jih je 226, medtem ko jih ima vodilni Kaden Groves 245, a spada med favorite tudi v današnji etapi. Med mladimi je bil Evenepoel peti. Pred njim so bili zmagovalec Juan Ayuso, Cian Uijtdebroeks, Joao Almeida in Santiago Buitrago. In še skupni seštevek. Sepp Kuss se bo veselil končne zmage, Evenepoel pa bo dirko končal na 12. mestu. Za Američanom zaostaja za 17:10.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ