Remco po šprintu navkreber dobil prvo etapo na Norveškem

Remco po šprintu navkreber dobil prvo etapo na Norveškem
25.05.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Tour of Norway

Nekoliko v senci Gira se je začela dirka po Norveški, glede razgledov zagotovo ena najlepših, če ne celo najlepša dirka v koledarju. Prvo etapo je najbolje začel Remco Evenepoel, ki je dobil šprint glavnine na zadnjem klancu.

Prva etapa je potekala povsem po pričakovanjih – najprej boj za mesta v ubežni skupini, v kateri se je na koncu znašlo šest kolesarjev, nato pa mirno dirkanje in nadzorovanje prednosti ubežnikov. Na drugem vzponu dneva se je peloton že razredčil, predvsem po zaslugi tempa, ki sta ga navili ekipi QuickStep in domača Uno-X, še pred začetkom zadnjega vzpona do cilja pa so bili ubežniki ujeti.

Nato so se do ciljne črte v Vossu vrstili napadi, a noben ni bil dovolj močan, da ne bi kolesarji QuickStepa v glavnini na vzponu obdržali kontrole nad dogajanjem. V šprintu je bil na koncu najmočnejši Remco Evenepoel, ki je premagal domačega talenta Tobiasa Johannessena, tretji pa je bil Eduard Prades.

Priložnost za napad na Belgijca bo v 3. etapi

Dirka bo sicer v vseh šestih etapah razgibana, edina prava možnost tekmecev, da premagajo Remca v boju za skupni seštevek, pa bo v 3. etapi, ki se bo končala s težkim vzponom na Stavsro (12,6 km, 7,6 %). Kljub dolžini je Remco letos že pokazal, da se na ne preveč strmih vzponih lahko kosa tudi z najboljšimi hribolazci sveta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ