Riccardo Ricco bo podiral rekordne znamke znamenitih vzponov

Riccardo Ricco bo podiral rekordne znamke znamenitih vzponov
31.10.2013 AVTOR: D. Z.
Se še spominjate Riccarda Riccoja? Zaradi zlorabe prepovedanih sredstev suspendirani Italijan je zdaj razkril, da si v letu 2014 želi postaviti nove rekordne znamke na nekaterih znamenitih vzponih.

Pestra kariera
Riccardo Ricco je v preteklosti blestel predvsem na vzponih. Bil je drugi na dirki po Italiji leta 2008, kasneje na dirki po Franciji pa je padel na dopinški kontroli. Po povratku si je do boljših rezultatov spet želel pomagati na nedovoljen način in tako so ga kaznovali z 12 leti prepovedi nastopanja.

Zdaj 30-letni kolesar je očitno še vedno zelo aktiven in zato ima za leto 2014 prav posebne načrte. Na najbolj znamenitih vzponih bo poskušal izboljšati rekordne znamke na nekaterih znamenitih klancih.

Zagotovo na Ventoux ... ostalo še ni določeno
Vseh vzponov sicer še nima izbranih, je pa že priznal, da bo eden izmed najpomembnejših ciljev vzpon na Mont Ventoux, kjer rekord drži Iban Mayo, ki je leta 2004 v gorskem kronomatru na dirki Criterium du Dauphine vzpon premagal v 55 minutah in 51 sekundah.

»Ventoux je že določen, o ostalih pa se moram še odločiti. Eden bi lahko bil Galibier, drugi pa Alpe d'Huez, a zaenkrat še ne vem. Vse je še v načrtovalni fazi. Govorimo o znamenitih vzponih Gira in Toura. To je zagotovo, « je za cyclingnews.com dejal Ricco, ki je bil med navijači poznan tudi pod vzdevkom Cobra.

Ostati želi v kolesarstvu
Ta podvig naj bi poskušal doseči junija 2014. Sodeč na njegovo preteklost, so ga pri cyclingnews.com upravičeno vprašali, če bo to poskušal doseči brez pomoči prepovedanih sredstev: »Seveda. Bom na višku svoje pripravljenosti, a čist. «

Ricco, ki je prizadejal nekaj hudih udarcev svetu profesionalnega kolesarstva je trenutno brezposelen, a je potrdil, da želi ostati prisoten v kolesarstvu. Dejal je celo, da ima kar nekaj podpornikov, ki bi mu to lahko omogočili.

Pripravljen tudi sodelovati
Očitno računa tudi na to, da bi mu skrajšali kazen in bi se lahko tudi kot kolesar predčasno spet vrnil v profesionalno kolesarstvo. Predvsem zaradi zamenjave vodstva na Mednarodni kolesarski zvezi, saj je vlogo predsednika prevzel Brian Cookson. Ta razmišlja, da bi tistim, ki priznajo in pomagajo pri boju proti dopingu nudil pomoč in manjše kazni.

»Če bom lahko sodeloval in če bi mi to pomagalo, da bi lahko z dirkanjem začel prej, potem sem pripravljen sodelovati, « je priznal Ricco. Italijan razmišlja tudi o avtobiografiji, vendar: »Če bi napisal knjigo, potem bi to bila knjiga o meni, moji zgodbi v kolesarstvu. Vsekakor pa to ne bo knjiga, kot jo je napisal Rasmussen. Take so po mojem mnenju nesmiselne. «

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ