Robert Kišerlovski: Za ekipo, za Contadorju, pa tudi zase

Robert Kišerlovski: Za ekipo, za Contadorju, pa tudi zase
26.12.2014 AVTOR: D. Z.
Hrvat Robert Kišerlovski, ki je med elito prestopil iz Adrie Mobila, bo letos opravljal vlogo pomočnika Albertu Contadorju.

Robert Kišerlovski je pred sezono 2015 prestopil v moštvo Tinkoff Saxo. 28-letni hrvaški kolesar je bil od leta 2005 do leta 2008 član Krke Adrie Mobila. Tudi kasneje je v številnih ekipah srečeval Slovence. Najprej Grego Boleta, potem Kristjana Korena, Gorazda Štanglja, Janija Brajkoviča. Iz Novega mesta je odšel v moštvo Amica Chips in po razpadu še isto leto v Fuji Servetto.

Odličen hribolazec je bil leta 2010 član Liquigas Doima. Naslednji dve leti je vozil za Astano, lani in letos pa za RadioShack Leopard oziroma Trek. Tako je Tinkoff Saxo že njegova sedma ekipa. Letos je bil deseti na dirki po Italiji - v osmi etapi je zasedel drugo mesto, tik za Diegom Ulissijem - in je tako ponovil uspeh iz leta 2010, ko je dobil dirko Giro dell' Appennino. Za njim je lepa kariera, a Hrvat je prepričan, da se lahko še krepko izboljša.

»Mislim, da lahko pridem tudi med najboljših pet na Giru. Vendar pa moram izboljšati vožnjo na čas. Tam izgubim največ časa. Torej, če za primer vzamem letošnji Giro. Če odmislim zaostanek, ki sem ga nabral v etapi čez zasneženi Stelvio in na kronometrih, potem bi bil precej višje. Iztržil sem največ, kar sem lahko, vendar vem, da sem lahko še nekoliko boljši. «

Obenem pa je Robert Kišerlovski v intervjuju priznal, da bo naslednja sezona vseeno nekoliko drugačna. V zadnjih letih je imel na Giru bolj ali manj proste roke. V sezoni 2015 pa bo njegov kapetan na največjih tritedenskih dirkah prav prvi favorit za končno zmago Alberto Contador. Španec je že napovedal, da bo nastopil tako na Giru kot na Touru. Ob sebi pa bo imel izjemne pomočnike, kot so Rafal Majka, Kišerlovski, Michael Rogers …

»Vendar pa sem sem prišel, da pomagam ekipi, in če zmagamo, potem sem srečen. Pomembno je, da zmagamo, vendar sam vem, da se lahko še izboljšam, če bom imel določene cilje. Tukaj pa se lahko učim od najboljših kolesarjev na svetu, « je priznal Kišerlovski. Naslednjo sezono naj bi začel na dirki Ruta del Sol, izpustil pa naj bi prav Giro d'Italia, torej dirko, na kateri se je do zdaj najbolje izkazal. Nastopil pa bo na Touru, kjer je bil leta 2012 kot član Astane eden izmed pomočnikov Janija Brajkoviča, vendar je kasneje padel in odstopil.

»Tukaj bom pomagal Contadorju in Rafalu Majki, vendar pa bom tudi sam poskušal doseči kakšen dober rezultat. Program še ni povsem določen, vendar menim, da bom sezono začel na dirki Ruta del Sol, potem bo Pariz-Nica, dirka po Baskiji, dirka po Kataloniji, klasike, Romandija in Dauphine. Potem pa Tour. Ostal bom brez Gira, pa čeprav je to dirka, ki jo imam rad. Želim si spremembe, že zato, da ohranim motivacijo, « je v intervjuju za cyclingnews.com še dejal Kišerlovski.

Razkril je še, kako je prišlo do dogovora o prestopu v zdaj rusko ekipo: »Na Giru smo se pričeli dogovarjati s Trekom Tinkoff Saxom in nekaterimi drugimi ekipami. Vendar menim, da je za mojo prihodnost dobro, da sem prišel sem. Mislim, da mi lahko ta ekipa ponudi priložnost, da naredim še korak naprej. V preteklosti sem videl številne kolesarje, ki so se prav v tej ekipi še izboljšali. Hočem poskusiti in videti, če lahko to uspe tudi meni. Pogodbo smo podpisali avgusta. Takoj, ko smo jo lahko. « In za konec se vrnimo na začetek tega članka. Napisali smo že, koliko ekip je Kišerlovski zamenjal v karieri.

Zakaj? Hrvat je pojasnil: »V Fuji sem odšel, ker so imeli pri Amica Chipsu težave, potem pa sem prestopil v Cannondale. Tam je bilo lepo, vendar so mi pri Astani dali zanimivo ponudbo. Pri njih bi skorajda že ostal, vendar sem sam šel levo, oni pa desno, tako da sem pogodbo podpisal z Bruyneelom. Potem tudi njega ni bilo več, sam pa sem želel ostati v Treku, vendar bom tukaj dobil več priložnosti. Upam, da mi ne bo treba spet zamenjati ekipe, čeprav teh prestopov ne jemljem kot nekaj slabega. Mislim, da so mi dali več izkušenj in dodatno motivacijo. Tako so zadeve postale bolj zanimive. «

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ