Robert Vrečer razkriva: "Hvala vsem, ki ste danes navijali za nas tri Slovence!"

Robert Vrečer razkriva: "Hvala vsem, ki ste danes navijali za nas tri Slovence!"
14.05.2013 AVTOR: D. Z.
Za Robertom Vrečerjem in preostalimi kolesarji je že 10. Etapa na dirki po Italiji. A za naše tri predstavnike je to bil prav poseben dan.

»Jutro je bilo tudi zame nekaj posebnega, saj so že navsezgodaj zjutraj navijači prek sms-ov napovedali, da bodo na Montažu, « je priznal Robert Vrečer. A to ga ni zmedlo, saj se je zdaj že povsem navadil na to, kaj vse ga pred samim začetkom etape čaka. Le, da je tokrat vseeno bilo nekoliko drugače:

»Vsakič isti postopek. Pred samim startom, na podpisu startne liste, pa so nas že čakali slovenski novinarji in tako z veseljem daš kakšno izjavo. « Potem pa dirkanje in spet neverjetno število napadov od samega starta. Spet so si mnogi želeli v pobeg in tako se ubežna skupina zelo dolgo ni izoblikovala.

Poskusil s pobegom
»Sama dirka … Na začetku sem spet poskušal v pobeg, a je bilo zelo težko. Ni se mi posrečilo. Potem pa je bila etapa zelo mirna. Vse do prvega klanca, ki je bil res strm. Preživel sem ga. Potem pa sem z manjši skupino 15 kolesarjev nadaljeval proti Montažu, « je pojasnil Vrečer.

In prav tam je Vrečer doživel nekaj povsem novega. Slovenski navijači so se tokrat zares izkazali: »Tega, kar sem izkusil v zadnjih štirih kilometrih etape, ne bom nikoli pozabil. Ob cesti se je zbralo res veliko slovenskih navijačev in res so bili glasni. Super navijanje. Rečem lahko, da si, ko slišiš to navijanje, takoj močnejši. Hvala vsem, ki ste danes prišli navijati za nas tri Slovence. Meni ste zagotovo dali nepozabne štiri kilometre. Zapomnil si jih bom za vedno. Hvala vsem. Bili ste najboljši. «

Še "gasilska" pred avtobusom Euskaltela
A s prihodom v cilj presenečenj še ni bilo konec. »Po etapi sem se med vračanjem ustavil še pri svoji družini. Prav vsi so bili ob cesti in vsi v Euskaltelovi odpravi. Seveda tudi pred avtobusom nisem mogel mimo še ene večje skupine navijačev, s katerimi smo naredili še eno gasilsko, « je priznal Robert Vrečer.

Tako njega kot Luko Mezgeca in Grego Boleta boste lahko pozdravili tudi na startu jutrišnje etape, ki se bo začela v Trbižu. Zdaj so kolesarji že na zasluženem počitku: »Po vsem skupaj smo šli hitro pod tuš, potem pa proti hotelu, kjer sta sledili masaža in večerja. Jutri bo spet težka etapa, tako da upam, da se dobro naspim in regeneriram, « je javljanje z Gira še končal Robert Vrečer.

Tudi Grega Bole in Luka Mezgec navdušena na navijači!
Zanimive zapise, ki povedo marsikaj o 10. Etapi, sta na twitterju zapisala še preostala slovenska kolesarja na dirki po Italiji. »Hvala vsem slovenskim navijačem. Super ste. Zadnje kilometre ste mi močno olajšali, « se je glasil zapis Luke Mezgeca.

Grega Bole pa je zapisal naslednje: »Dan, ki si ga bom zapomnil za vedno. To je dan, ko sem ponosen, da sem kolesar in da sem Slovenec. Hvala vsem. Najboljši ste SLOVENCI. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
sakala75 15.05.2013 08:56

Res je bilo polno Slovencev na zadnjem klancu, na eurosportu se je na 2,8 km pred koncem lepo videlo kako je en v SLO dresu "porinil" Wiginsa, zadaj pa Manija in Kosa, kako sta navijala. Svaka čast da ste šli navijatkaže jezik. Mi gremo pa na zadnjih par etap drug teden, tako bodo naši kolesarji spet deležni navijaške podporekul 

Spet bo fajnkaže jezik

vojč 15.05.2013 12:42

Če kdo pozna tistega v slovenskem dresu ki je porival wiginsa mu prosim povejte, da se to ne dela. Naj počaka par minut da pride "disko grupa" potem pa navali kolikor hoče.

kocko 15.05.2013 21:50

vojč in za kaj si pri vsem skupaj prikrajšan ti?

TEX 15.05.2013 23:22

Še par fotk z etape. Bilo je res fajn , smo pa vmes tud mal kolesaril . Odpikal smo krog z sedla v kontra smeri , v dolino pa na Učjo nazaj v Slovenijo pa Žaga , Predel in na sedlo nazaj.

Krog ma 95 km in kar 2060 v.m.

Je pa huda jeba na Učjo z te smeri , je klanec dolg kake 5 al pa 6km in zelo strm .

Sem imel pa super družbo tak da minil en nepozaben dan.

Jih je pa velik vozil ta krog sam v obratni smeri , zdaj vem zakaj.

Kaj je pa tista črnolaska tam iskala nedolžen ???

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ