Robert Vrečer razkriva: "Hvala vsem, ki ste danes navijali za nas tri Slovence!"

Robert Vrečer razkriva: "Hvala vsem, ki ste danes navijali za nas tri Slovence!"
14.05.2013 AVTOR: D. Z.
Za Robertom Vrečerjem in preostalimi kolesarji je že 10. Etapa na dirki po Italiji. A za naše tri predstavnike je to bil prav poseben dan.

»Jutro je bilo tudi zame nekaj posebnega, saj so že navsezgodaj zjutraj navijači prek sms-ov napovedali, da bodo na Montažu, « je priznal Robert Vrečer. A to ga ni zmedlo, saj se je zdaj že povsem navadil na to, kaj vse ga pred samim začetkom etape čaka. Le, da je tokrat vseeno bilo nekoliko drugače:

»Vsakič isti postopek. Pred samim startom, na podpisu startne liste, pa so nas že čakali slovenski novinarji in tako z veseljem daš kakšno izjavo. « Potem pa dirkanje in spet neverjetno število napadov od samega starta. Spet so si mnogi želeli v pobeg in tako se ubežna skupina zelo dolgo ni izoblikovala.

Poskusil s pobegom
»Sama dirka … Na začetku sem spet poskušal v pobeg, a je bilo zelo težko. Ni se mi posrečilo. Potem pa je bila etapa zelo mirna. Vse do prvega klanca, ki je bil res strm. Preživel sem ga. Potem pa sem z manjši skupino 15 kolesarjev nadaljeval proti Montažu, « je pojasnil Vrečer.

In prav tam je Vrečer doživel nekaj povsem novega. Slovenski navijači so se tokrat zares izkazali: »Tega, kar sem izkusil v zadnjih štirih kilometrih etape, ne bom nikoli pozabil. Ob cesti se je zbralo res veliko slovenskih navijačev in res so bili glasni. Super navijanje. Rečem lahko, da si, ko slišiš to navijanje, takoj močnejši. Hvala vsem, ki ste danes prišli navijati za nas tri Slovence. Meni ste zagotovo dali nepozabne štiri kilometre. Zapomnil si jih bom za vedno. Hvala vsem. Bili ste najboljši. «

Še "gasilska" pred avtobusom Euskaltela
A s prihodom v cilj presenečenj še ni bilo konec. »Po etapi sem se med vračanjem ustavil še pri svoji družini. Prav vsi so bili ob cesti in vsi v Euskaltelovi odpravi. Seveda tudi pred avtobusom nisem mogel mimo še ene večje skupine navijačev, s katerimi smo naredili še eno gasilsko, « je priznal Robert Vrečer.

Tako njega kot Luko Mezgeca in Grego Boleta boste lahko pozdravili tudi na startu jutrišnje etape, ki se bo začela v Trbižu. Zdaj so kolesarji že na zasluženem počitku: »Po vsem skupaj smo šli hitro pod tuš, potem pa proti hotelu, kjer sta sledili masaža in večerja. Jutri bo spet težka etapa, tako da upam, da se dobro naspim in regeneriram, « je javljanje z Gira še končal Robert Vrečer.

Tudi Grega Bole in Luka Mezgec navdušena na navijači!
Zanimive zapise, ki povedo marsikaj o 10. Etapi, sta na twitterju zapisala še preostala slovenska kolesarja na dirki po Italiji. »Hvala vsem slovenskim navijačem. Super ste. Zadnje kilometre ste mi močno olajšali, « se je glasil zapis Luke Mezgeca.

Grega Bole pa je zapisal naslednje: »Dan, ki si ga bom zapomnil za vedno. To je dan, ko sem ponosen, da sem kolesar in da sem Slovenec. Hvala vsem. Najboljši ste SLOVENCI. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ