Robert Vrečer razkriva: Izžvižgali organizatorje in zmrzovali na startu!

Robert Vrečer razkriva: Izžvižgali organizatorje in zmrzovali na startu!
17.05.2013 AVTOR: D. Z.
"Dež pravzaprav na trenutke kar naliv. Tako bi opisal današnje jutro," je po 12. etapi za redno rubriko dejal Robert Vrečer.

Že pri zajtrku slaba volja zaradi vremena!
"Dež pravzaprav na trenutke kar naliv. Tako bi opisal današnje jutro. Že pri zajtrku se je videlo, da nam tekmovalcem to ni bilo najbolj všeč. Tudi sam, to moram priznati, nad dnevom nisem bil navdušen," je povedal Robert Vrečer.

"Tolažilo nas je dejstvo, da je bila na sporedu kratka in hitra etapa. Po zajtrku smo se odpravili na uro dolgo pot do starta, kjer smo se pripravili na dirko. Nase smo zmetali vse obleke za dež, ki smo jih imeli in odšli na podpis startne liste. Tam pa smo dobesedno okupirali sponzorske ka'kafetarske' stojnice, kjer smo prevedrili do starta, pa tudi popili kavo in pojedli kakšen piškot," je še razkril Vrečer.

Izžvižgali "zmedenega" organizatorja
Pod 'streho' so počakali vse do zadnjega trenutka, ko so organizatorji dali znak za start dirke: "Na startnem prostoru se nas je večina stisnila k ograjam, kjer so bili gledalci z dežniki in so nam kar z veseljem predali vsaj del dežnikov. Samo zato, da nismo stali na dežju." A taka usluga zahteva tudi določeno doložnost:

"Seveda so izkoristili, da smo se z njimi slikali in jim dali tudi kakšen avtogram. A ravno na ta deževen dan se je organizatorju nekoliko zalomilo glede zapore ceste, tako da smo morali na start čakati nekoliko dlje. Grupa je zato že začela z izžvižgavanjem, saj nas je že kar pošteno zeblo."

Startali kar iz začasnih "zavetišč"
Prav zato so se kolesarji spet zapustili startne bokse in se zatekli pod različne še najmanjše strehe. Startli so kar iz takih zavetišč: "A to še ni bilo vse. Po petih kilometrih zaprte vožnje organizatorju pred glavnino ni uspelo pripeljati vseh spremljevalnih vozil. Zato smo imeli še dodatnih pet kilometrov počasne vožnje in večino nas je že resnično pošteno zeblo." Po vseh težavah pa se je etapa vendarle začela in kolesarji so se lahko že na prvem vzponu hitro ogreli.

"Dirka je potekala v dežju, na trenutke so bili tudi močnejši nalivi," je še pojasnil Vrečer, ki je sicer zaosal za glavnino, a se s tem ne obremenjuje. Pomembno je, da je po 134 kilometrih nepoškodovan prečkal ciljno črto v Trevisu. "Po cilju je sledil topel tuš. Tudi topel napitek. Samo zato, da smo telesa pogreli. Ko smo se preoblekli in uredili, nas je čakala daljša pot do hotela ... in zastoji na avtocesti," je še zaključil Vrečer.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ