Robert Vrečer razkriva: Obisk navijačev in priprava verižnikov za sobotno etapo

Robert Vrečer razkriva: Obisk navijačev in priprava verižnikov za sobotno etapo
25.05.2013 AVTOR: D. Z.
"Že pri zajtrku se je začelo govoriti o nekakšni nevtralizaciji etape," je javljanje z dirke po Italiji začel Robert Vrečer.

Kapetan ob priložnost za dober rezultat
»Dan se je začel dokaj normalno, a že pri zajtrku se je začelo govoriti o nekakšni nevtralizaciji etape. Vsi smo se takrat začeli spraševati, kaj in kako je s tem. Bili smo skupaj s člani moštev Sky in Cannondale in pogovor o vsem skupaj je kmalu stekel tudi s preostalimi, « je dejal Robert Vrečer.

Kmalu zatem so bili z odločitvijo organizatorjev seznanjeni tudi kolesarji. 19. etapo so po dolgem premlevanju, spreminjanju trase, vendarle odpovedali. »Približno pol ure potem smo dobili potrditev. Sam sem bil z odločitvijo nekako zadovoljen, po drugi strani pa je naš kapetan izgubil še eno priložnost za dober rezultat. Za našo ekipo odpoved ni bila nič kaj dobra. «

Obisk prijateljev
Samuel Sanchez je namreč prav na gorskem kronometru dokazal, da se njegova forma stopnjuje, saj je v četrtek zaostal zgolj za Vincenzom Nibalijem. A Španec zdaj ni dobil priložnosti, da bi še izboljšal mesto v skupnem seštevku ali pa da bi napadal etapno zmago.

»Hitro smo šli na avtobus in se odpeljali proti hotelu, v katerem bomo tokrat prenočili, « je pojasnil Vrečer. A prav tam ga je čakalo največje presenečenje: »Tukaj so me že pričakali celjski navijači, prijatelji in žena. Že pred startom četrtkove etape so me presenetili. Poleg enournega treninga na valjih sem tako velik del dneva preživel v njihovi družbi. Ko te po tako dolgi odsotnosti obiščejo prijatelji je res lepo, « je priznal Vrečer.

Drugačni verižniki za zaključni vzpon
Vrečer je bil pozoren tudi na nova obvestila organizatorjev. Tudi, ko so jim sporočili, da bo sobotna, 20. etapa ravno tako spremenjena. Od vzponov pa naj bi obdržali samo zadnja dva, torej prelaz Croci in Tre Cime di Lavaredo.

»Tako smo se lahko tudi pripravili na to. Ta podatek je prav prišel predvsem mehanikom, ki so na kolesa montirali drugačen sprednji verižnik. Ta ima 34 zobnikov. A na novi Dura Ace opremi je taka montaža lahka, saj za to ne potrebuješ kompakt gonilke, tako da lahko večji verižnik ostane isti, « je še pojasnil Robert Vrečer in zaključil z najbrž zdaj že vsem kolesarjem na dirki po Italiji enako mislijo: »Zdaj lahko samo še upamo, da se vreme ne bo poslabšalo. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ