Robert Vrečer razkriva: Po ukazu "hrani" noge, a Luka mu je odstopil "odrešilno" Coca Colo!

Robert Vrečer razkriva: Po ukazu "hrani" noge, a Luka mu je odstopil "odrešilno" Coca Colo!
08.05.2013 AVTOR: D. Z.
Za kolesarji na dirki po Italiji so že štiri etape in Robert Vrečer očitno vse bolj spoznava, kako zahtevna je ta dirka ? ne samo z vidika saega dirkanja, ampak tudi zaradi logističnih težav.

Ostali brez avtobusa
Za kolesarji sta dve zelo dolgi etapi. V tretji so morali prevoziti 222 kilometrov, v četrti pa kar 246. Ta je bila tudi druga najdaljša na letošnjem Giru. A prav v tretji etapi so moštva še čutila posledice nedeljskega transferja na otok Ischia, kjer je bil na sporedu ekipni kronometer. »Jutro pa je minilo v ustaljenem ritmu. Potem pa smo na startu ostali brez našega avtobusa, saj je bilo to zaradi prejšnjega dne logistično nemogoče. Na srečo so organizatorji poskrbeli, da je bil start etape zelo blizu hotela, tako da smo se kolesarji vseh ekip lahko pripravili kar v svojih sobah, « je priznal Robert Vrečer, ki je na sestanku dobil še kako pomembno nalogo:

»Poskusiti bi moral s pobegom, a se mi žal ni posrečilo, saj je Ekipa Sky takoj po prvem skoku praktično zaprla cesto. Kasneje so mi iz avtomobila sporočili, da naj zadnji vzpon odpeljem počasi in prihranim noge za naslednje etape. « To etapo je kasneje dobil Luca Paolini, ki je oblekel tudi rožnato majico, na zadnjem vzponu pa so se v ospredju pokazali tudi favoriti za zmago. Paolini je bil tako tretji kolesar v treh dneh, ki je oblekel rožnato majico, a bil je prvi, ki mu jo je v naslednji etapi uspelo zadržati.

Spet bi moral v pobeg
Če je bila za kolesarje tretja etapa,vsaj kar se transferjev tiče, pravi balzam, pa to ne velja za četrto. »Spet nekoliko bolj zapletena. Najprej. Prebudili smo se v deževno jutro, a se je kaj kmalu pokazalo sonce. Še sreča, saj si nihče ni želel 246 kilometrov dolgo etapo prevoziti v dežju. Spet sem imel nalogo, da se poskušam pridružiti ubežni skupini. Tokrat mi je zares malo zmanjkalo, « je pojasnil Vrečer.

A pri Euskaltel Euskadiju so potem imeli kar dva kolesarja med ubežno sedmerico. Najdlje pa je zdržal prav Minguez. Glavnina ga je namreč ujela na vzponu dobrih 40 kilometrov pred ciljem. Pravi boj za zmago se je tako vnel šele na zadnjem vzponu, ko je odločno napadel Danilo Di Luca, a so ga ujeli tik pred ciljem. Sprint je pripadel Enricu Battaglinu, medtem ko se Vrečer v zaključek ni pripeljal z najboljšimi.

Mezgec mu je odstopil odrešilni požirek Coca Cole
»Spet so mi naročili, da naj se na zadnji klanec peljem z 'grupettom' in prihranim noge za naslednje dni. No, tokrat smo na zadnji klanec skupaj kolesarili vsi trije Slovenci. Ko je Luka iz žepa potegnil Coca Colo se ji kar nisem mogel upreti, tako da sem ga prosil za požirek. In kako se je na 235 kilometru prilegla, « se je še spomnil Vrečer.

Po etapi je sledila še že ustaljena praksa. Tuširanje, proteinski šejk, obrok in … »Nekaj daljša vožnja do hotela. Danes se nam obeta pozna masaža in zelo pozna večerja. Upam, da bo jutrišnja etapa blizu hotela in da bomo zjutraj lahko nekoliko 'potegnili' s spanjem. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ