Robert Vrečer razkriva: "Pred večerjo še sadje, oreščki in riževi vaflji!"

Robert Vrečer razkriva: "Pred večerjo še sadje, oreščki in riževi vaflji!"
10.05.2013 AVTOR: D. Z.
"Tokrat sem bil za spremembo prvi za mizo," nam je z dirke po Italiji sporočil Robert Vrečer, ki je uspešno 'preživel' tudi šesto etapo dirke po Italiji. Predvsem pa ... odpeljal jo je brez padca!

Dolg spanec in pozen zajtrk
»Bilo je res dolgo jutro, saj smo lahko dolgo spali. Tako smo zajtrk imeli šele ob 10. uri. Seveda, če si hotel, si lahko odšel tudi prej in tokrat sem bil za spremembo prvi za mizo, « je še sporočil Robert Vrečer, ki je šesto etapo – za razliko od prejšnjih – odpeljal brez posebnih zadolžitev:

V množičnem padcu ostal "na kolesu"
»Za našo ekipo etapa ni bila nič posebnega. Samo preživeti smo jo morali in se izogniti padcem. To je bilo zaradi zelo slabe ceste še najtežje, v samem zaključku dirke pa tudi zelo nevarno. « A tudi Robert Vrečer se predvsem največjemu padcu dobrih 30 kilometrov ni mogel izogniti: »V zadnjem večjem padcu sem tudi sam obtičal, a ni bilo nič resnega. Sem se lepo naslonil na enega izmed tekmovalcev in se obdržal na nogah. «

V pričakovanju težke etape
Po prihodu v cilj pa je sledil podoben ritual kot v prejšnjih dneh. Tuširanje, tehtanje, šejk, obrok in … »Doooolga vožnja do hotela. Tako, da sta se masaža in večerja zavlekli vse tja do desetih zvečer. A, da nismo preveč lačni, poskrbijo kar maserji. Pred večerjo pripravijo še raznovrstno sadje, razne oreščke in riževe vaflje. «

A zdaj kolesarje čakajo že novi izzivi. Natančneje sedma etapa, ki še zdaleč ni lahka: »Pričakujemo težek dan, saj je na sporedu zelo razgibana etapa. Upam, da sem danes prihranil dovolj moči za jutri, « je Robert Vrečer še zaključil javljanje z dirke po Italiji.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ