Robert Vrečer razkriva: Prehlajen obtičal v dvigalu ... in na poti proti Sloveniji!

Robert Vrečer razkriva: Prehlajen obtičal v dvigalu ... in na poti proti Sloveniji!
13.05.2013 AVTOR: D. Z.
"Ko sem se prebudil, sem najprej spoznal, da sem se pridružil 'slovenskemu štabu', saj sem staknil prehlad," je za zdaj že stalno rubriko razkril Robert Vrečer.

Posrkbel za rekreacijo maserjev
»Ko sem se prebudil, sem najprej spoznal, da sem se pridružil 'slovenskemu štabu', saj sem staknil prehlad. Pri zajtrku sem spoznal, da smo prehlajeni kar štirje kolesarji iz naše ekipe. A to sploh ni bila edina nevšečnost, ki me je doletela zjutraj, « je iz Italije sporočil Robert Vrečer in z nasmeškom dodal:

»Že, ko sem se odpravljal na zajtrk, sem obtičal v dvigalu. A ne za dolgo. Po desetih minutah me je osebje hotela rešilo. Hvala dvigalu za zvonček in osebju hotela za hitro reakcijo. Moram priznati, da me kaj preveč ni skrbelo. Pač, neposrečeno naključje. No, kasneje so se mi naši maserji lepo zahvaljevali, da sem pokvaril dvigalo, saj so morali naše težke kovčke nositi po stopnicah. Pa saj niso imeli daleč ... samo dve nadstropji. «

Ogromno kolesarjev si je želelo v pobeg
A vse ostalo je potekalo po načrtih. Do starta jih je najprej čakala nekoliko daljša vožnja: »Izkoristil sem jo za dremež. Potem je sledil še ekipni sestanek, podpis startne liste in pred startom minuta tišine. V čast preminuli mami Maura Vegnija. Nato pa sončen start z veliko akcije v prvih kilometrih dirke. Bilo je težko, ker je v pobeg hotelo veliko kolesarjev. Tudi tokrat si moral biti za uspeh ob pravem času na pravem mestu. In z močnimi nogami, « je še dejal Vrečer.

A prav ubežniki so se tokrat udarili za etapno zmago. »Naša ekipa je imela enega predstavnika v pobegu, kar je bilo za nas dobro. Kasneje pa nas je začelo močiti. Bližje smo bili klancem, bolj je deževalo. Višje smo se vzpenjali bolj je padalo po nas. Po drugem klancu je bilo zelo težko ostati spredaj in v prvi skupini kolesarjev, « je še pojasnil Vrečer.

"Vsi vedo, kam spadajo"
Vrečer pa je v tem, da nastopa na tako pomembni dirki, videl tudi nekaj prednosti. Dogodkov, do katerih na manjših dirkah ponavadi ne pride: »Dobra stvar teh velikih ekip in dirk je, da se tekmovalci, ki vedo, da nimajo spredaj kaj početi, ali da so opravili svoje delo, lepo umaknejo in se brez potrebe ne rinejo v ospredje. Tako se prepreči marsikateri padec. «

Pa čeprav jih je bilo na letošnji dirki po Italiji že kar nekaj, celo takih, ki so potem odločali dirko: »Tudi tokrat je v naši skupinici tik pod vrhom zadnjega klanca prišlo do manjšega padca. Zakuhal ga je nek mlad kolesar. «

Dolga pot proti Sloveniji: Pridite navijati!
A po etapi se je kolesarjem še kako mudilo. Čakala jih je namreč dolga pot, nov daljši transfer. »Vse je potekalo po ustaljenem redu in hitro smo šli na 350 kilometrov dolgo pot proti Sloveniji. Zdaj lahko rečem, da se kmalu vidimo in pridite navijati, « nam je Vrečer še sporočil, potem ko se je že vozil proti hotelu.

Že takrat mu je bilo jasno, da se bo moral zaradi poznega prihoda v hotel odpovedati marsičemu: »Masaža za danes zagotovo odpade. Mogoče bomo imeli kakšno lahko večerjo. In potem dolg spanec. Jutri imamo prvi prost dan! « Kolesarji so si ga vsekakor zaslužili.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ