Robert Vrečer razkriva: Preoblačenje med sneženjem in štirje Slovenci v hotelu!

Robert Vrečer razkriva: Preoblačenje med sneženjem in štirje Slovenci v hotelu!
20.05.2013 AVTOR: D. Z.
Štirje Slovenci v istem hotelu. Tihi protest kolesarjev. Sneg in skrajšani Galibier ... O vsem tem in še čem v nadaljevanju govori Robert Vrečer.

Odločitev organizatorjev razjezila kolesarje
»Rečem lahko, da se pred startom tokrat ni dogajalo nič posebnega. Vse je potekalo po ustaljenem ritmu. Vse do sestanka pred dirko, « je pojasnil Robert Vrečer. Na sestanku pa so bili kolesarji bolj kot s samo taktiko soočeni z odločitvijo organizatorjev.

»Sporočili so nam, da bodo v primeru slabega vremena na prvem vzponu dirko nevtralizirali. Kolesarje pa naj bi nas kar z avtomobili prepeljali v dolino na francosko stran. Tam bi izpeljali ponoven start. To so letos že storili na dirki Milano-Sanremo. In med kolesarji je prišlo do razburjenja. A na srečo vseh do tega ni prišlo, « je še razkril Vrečer.

Tihi protest
A kolesarji imajo očitno že dovolj slabega vremena in na trenutke tudi čudnih odločitev organizatorjev. To so pokazali v prvem delu dirke: »Vreme je bilo še dobro. Je pa med dirko prišlo do zanimivega preobrata. Celotna skupina se je zmenila, da prvi klanec vsi skupaj prevozimo v zmernem tempu. Tistim, ki so želeli v pobeg to seveda ni bilo najbolj všeč. «

A vseeno so kasneje bili tudi taki, ki se tega dogovora očitno niso držali. Gorski cilj prve kategorije na prelaz Mont Cenis, ki leži na 2094 metrih nadmorske višine je kolesarjem, ki se borijo za najboljšega na gorskih ciljih ponujal preprosto preveč točk. In tako je tri kilometre pred vrhom napadel Stefano Pirazzi. Takrat se je dirka dokončno razživela.

Pred gorskim ciljem v pobeg
»Do pobega je prišlo prav po sreči. Kolesarji so se udarili za gorski cilj, so naredili razliko in potem so to tudi izkoristili. Tako so se glavnini odpeljali. Drugi del etape je bil zato nekoliko hitrejši. A tudi deževen in hladen. Proti vrhu Galibiera pa je celo snežilo, « je še dejal Robert Vrečer.

Kolesarjem pa prav zaradi sneženja ni bilo treba povsem na vrh Galibiera. Cilj je bil namreč dobre štiri kilometre niže, prav tam, kjer stoji spomenik Marcu Pantaniju, ki je prav z napadom na tem vzponu leta 1998 prišel do rumene majice na dirki po Franciji. Sneženje in krajši vzpon pa sta povročila tudi logistične težave.

Štirje Slovenci v hotelu
»Preobleči smo se morali kar zunaj, pred avtomobili. Zaradi štiri kilometre krajše etape avtobusov niso spustili do vrha. Tako smo se greli kar v avtomobilih, saj smo se morali med sabo tudi počakati. Sledila je vožnja do hotela, kjer so nas, tako kot vsak dan do zdaj, že čakali maserji. «

Če ne drugega, so bili kolesarji vsaj hitro na masažnih mizah, pa tudi pri večerji. »Zdaj sedimo na recepciji in 'čvekamo'. Predvsem o tem, kaj vse se je do zdaj že zgodilo na tem Giru. Eni smo tudi na internetu Smo pa danes in jutri, ko je prost dan, v istem hotelu kar štirje Slovenci. Poleg mene so tu še Luka, Grega in maser Orice GreenEdga Miha, « je oglašanje z dirke po Italiji, po odpeljani 15. etapi, zaključil Robert Vrečer.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ