Robert Vrečer razkriva: S ponosom oblekel dres državnega prvaka ... a ga tudi "krstil"

Robert Vrečer razkriva: S ponosom oblekel dres državnega prvaka ... a ga tudi "krstil"
12.05.2013 AVTOR: D. Z.
"Mene in še tri naše kolesarje so zjutraj zbudili vampirji. Pa ravno danes, ko bi mi pasalo spati nekoliko dlje," je v oglašanju po sobotnem kronometru razkril Robert Vrečer.

Končno v dresu državnega prvaka
Tako je Robert Vrečer moral opraviti nenapovedano dopinško kontrolo. Seveda zgodaj zjutraj, kar lahko kolesarju še kako spremeni vse načrte tistega dne. Po enem tednu dirkanja pa se prav vsaka ura spanja še kako pozna. »Nato sem se že ob devetih odpravil na zajtrk. Samo uro in pol kasneje pa sem že imel nakakšno mini kosilo. Hitro je sledil odhod na start kronometra, « je pojasnil Vrečer in dodal:

»Na sam kronometer sem se pripravil kar umirjeno. Najprej z dolgim počasnim ogrevanjem, saj tako dolgega kronometra še nisem vozil. Zame je bil res nekaj posebnega. Prvič sem lahko med profiji oblekel dres državnega prvaka. In to z velikim ponosom. Bil pa sem sproščen, saj so mi rekli, naj kronometer odpeljem nekje na 80 odstotkih in naj tako prihranim moči za naslednje dni. «

Ob težavah s kolesom še padel
Pa vas zanima, kako dosledno je ta navodila ubogal? Polar mu je na koncu pokazal, da je vozil na 79 odstotkih svoje pripravljenosti. A kljub temu tudi kronometra ni odpeljal brez težav:

»Nekje na polovici kronometra sem nov dres tudi pošteno krstil. Na prvem krožišču mi je na mokri cesti blokiralo sprednje kolo in sem tako sem se popeljal kakšnih deset metrov. Ustavil sem se na drugi starni trakov, ki označujejo traso. Kar med gledalci. Nato pa sem imel manjše težave, saj se mi je snel kabel zadnjega menjalnika in sem rabil kar nekaj časa da sem menjalnik popravil. «

V pričakovanju prve gorske etape
Za popravilo se je raje odločil, ker je imel za rezervno kolo kar navadno in ne prav posebnega za vožnjo na čas: »Pred mano je bil ravno hiter odsek. Škoda samo, da sem bil v tisti skupini kolesarjev, ki je imela ravno na najbolj tehničnem odseku mokro cesto. Zdaj me res zanima, koliko časa bi izgubil, če bi imel enake pogoje kot najboljši. Pa še 'ulegel' se ne bi. « Robert Vrečer je za zmagovalcem Dowsettom zaostal za pet minut in 58 sekund. Osvojil je 82. mesto.

»Po etapi smo imeli tuše pripravljene kar v športnem parku blizu cilja. Nato pa smo odšli v hotel. Danes je bila vožnja zares kratka, tako da smo bili vsi hitro zmasirani, dresi oprani. Za razliko od prejšnjih dni smo tudi večerjali že ob osmih zvečer. Glede na to, da nas zdaj čaka prva resna gorska etapa, bi mi kakovosten spanec prišel še kako prav, « je javljanje z dirke po Italiji zaključil Robert Vrečer. Torej, v pričakovanju naslednjega javljanja, predvsem pa v pričakovanju prve resnejše gorske etape in potem že prihoda v bližino Slovenije!

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ