Robert Vrečer razkriva: V krajih, kjer ljudje živijo za Giro!

Robert Vrečer razkriva: V krajih, kjer ljudje živijo za Giro!
23.05.2013 AVTOR: D. Z.
Robert Vrečer je bil v 17. etapi navdušen nad vzdušjem, ki so ga pripravili predvsem številni navijači. Dokazali so, da v teh krajih zares živijo za kolesarstvo.

Ogromno število gledalcev
17. etapa na dirki po Italiji je kolesarje popeljala od Caravaggia do Vicenze. Cilj je torej gostilo mesto, kjer je nenazadnje doma znamenita tovarna Campagnolo. Z lastnikom te tovarne smo ob praznovanju 80-letnice obstoja nedavno opravili tudi pogovor, ki je bil objavljen v eni izmed reviji Bicikel.

A dejstvo je, da je tu kolesarstvo zares doma. In to so tokrat občutili tudi kolesarji. »Izmed vseh etap na letošnjem Giru, je bilo tukaj zagotovo največ gledalcev ob trasi. Že na startu je bilo zares veliko ljudi. Tega se ne da opisati z besedami, « je bil nad vsem skupaj navdušen Robert Vrečer.

Ljudje živijo za to dirko
Etapo je končal na 82. mestu. Zaostal je za dobro minuto in pol, a očitno doživel nepozabno izkušnjo: »Tudi ob trasi, na klancu in v cilju je bilo veliko ljudi. Ta etapa je bila do zdaj zagotovo najbolj okrašena v stilu Gira. Gledalci v tem delu Italije res živijo za to dirko. «

Vrečer je še priznal, da si v prihodnjih dneh želi lepega vremena in tega, da bi organizatorjem uspelo izpeljati obe zahtevni etapi v hribih. Spomnimo. Po gorski vožnji na čas, bosta kolesarje čakali še dve zahtevni gorski preizkušnji. Seveda, če ju bodo organizatorji sploh lahko izpeljali, saj je napovedano zares slabo vreme.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ